پيامدهاى اجتماعى
در طول تاريخ، تنها علّت و يا حدّاقل يكى از علل مهمّ بسيارى از جنگ ها و خونريزى ها در ميان ملّت هاى مختلف ، حسادت بوده است. در اين جا به برخى از پيامدهاى منفى اجتماعى حسادت مى پردازيم:
۱. عدم پيشرفت
در هر جامعه اگر قدرت در دست شايستگان باشد، آن جامعه رو به تكامل مى رود؛ ولى اگر حسادت در آن جامعه راه يابد، حسودان نخواهند گذاشت افراد شايسته، مطرح شده، پيشرفت كنند. در نتيجه جامعه در دست يك گروه حسود بى لياقت قرار خواهد گرفت.
از سوى ديگر، همين افراد حسود، در مقام حكومتى، ميان خود به حسادت مشغول شده، از خدمت به جامعه باز مى مانند؛ چرا كه همواره در پى مُچگيرى و رسوا نمودن همديگرند تا يكديگر را تضعيف كنند.
۲. انحطاط و تنزّل جامعه
هنگامى كه باران حسادت در جامعه اى ببارد، گياه تفاسد در آن خواهد روييد. ۱ اين، سخن امير مؤمنان عليه السلام است. گياه تفاسد، همان پليدى، بخل، جنايت و ديگر بزهكارى هاى اجتماعى است كه جامعه را به سراشيب نيستى، سوق مى دهد.
۳. ناامنى
حسودان به علّت اَعمال منافقانه و سوءظنشان به ديگران، باعث مى شوند كه امنيت جامعه به خطر بيفتد؛ چرا كه در چنين جامعه اى، افراد به يكديگر اعتماد نخواهند كرد و خيانت و جنايت در جامعه رواج خواهد يافت، مردم به يكديگر دشمنى و كينه