آيا از عمل آن زن تعجّب كردى؟ خدا به واسطه رعايت عدالت و مساوات، آن زن را به بهشت مى برد. ۱ اگر پدر و مادر، عادل و باانصاف نباشند و براى بعضى از فرزندانشان امتياز قائل شوند و برخى را بر برخى ترجيح دهند، در بين فرزندان، حسد و دشمنى به وجود مى آيد. همچنين كودكانى كه مورد تبعيض قرار مى گيرند، احساس محروميت و مظلوميت مى نمايند و عقده حقارت آنان رشد پيدا مى كند و زمينه براى پيدايش و بروز حسادت فراهم مى شود.
البتّه پدر و مادر نمى توانند با همه فرزندان كاملاً يكسان رفتار كنند. نيازهاى كودكان در سنين مختلف و در همه زمان ها و به نسبت جنس آنها يكسان نيست و عدل و مساوات هم، چنين اقتضايى ندارد. مگر مى توان فرزند بزرگ را در آغوش گرفت و مانند بچه شيرخوار نوازش كرد؟ يا پول توجيبى بچه سه ساله را به مقدار پول توجيبى پسر هجده ساله داد؟ مگر دختر مى تواند درست همانند يك پسر، آزادى معاشرت داشته باشد؟ عدل و مساوات، چنين اقتضايى ندارد و ما نيز چنين پيشنهادى نداريم؛ امّا سخن ما اين جاست كه پدر و مادر بايد با عقل و تدبير كامل، رفتار عادلانه اى را انتخاب كنند كه فرزندانشان احساس تبعيض ننمايند. مثلاً پدر و مادر، هيچ گاه نبايد در حضور فرزندان خويش، از يكى از آنها تعريف و تمجيد كنند و كارهايش را به رخ آنان بكشند.
فرزندان خود را با يكديگر مقايسه نكنيد و خوبىِ بعضى را به رخ بقيّه نكشيد. همچنين هيچ گاه كودكان خود را با ديگران مقايسه نكنيد و آنها را به رخ فرزندان خود نكشيد . به علاوه ، علّت بعضى تبعيضات ظاهرى را كه به خاطر كوچك تر و بزرگ تر بودن و يا جنسيت ، بين فرزندان قائل مى شويد ، و همان سؤالاتى را كه پيش تر ۲ ذكر
1.سنن ابن ماجة، ج ۲، ص ۱۲۱۰ : « عن صعصعة ، قال : دخلتُ على عائشة امرأة معها ابنتان لها ، فأعطتها ثلاث تمرات ، فاُعطت كلّ واحدة منهما تمرة ثمّ صدعت الباقية بينهما . قالت : فأتى النبىّ صلى الله عليه و آله فحدّثته ، فقال : ما عجبك! لقد دخلت به الجنّة » .
2.ر. ك : ص۱۲۵ (فصل پنجم / پرسش نامه خود درمانى حسادت) .