۳. چه تصوّرى از خودت دارى كه مى خواهى صاحب آنچه ديگران دارند، بشوى و يا مثل ديگران باشى؟ اگر اين اتّفاق نيفتد، چه پيش خواهد آمد؟
۴. به كدامين باورها نياز دارى تا تو دقيقاً همين طور كه هستى، شاد باشى، بدون توجّه به آنچه ديگران دارند يا هستند؟
۵. كدام باورها بايد تغيير كنند تا برايت ثابت شود كه آنچه را تو به خاطر آن حسادت مى ورزى ، دارى و يا مى توانى داشته باشى ؟ ۱ ۶. آيا درباره آنچه احساس مى كنى ، چيزى وجود دارد كه دوست داشته باشى با ديگران مطرح كنى؟ چه چيزى را دوست دارى فاش نمايى؟
اكنون ممكن است شما دوست داشته باشيد شرح دهيد كه در شرايط و موقعيت هاى آينده چه طور فكر خواهيد كرد، يا اين كه در آن موقعيت ها احساس شما چگونه خواهد بود و چه واكنشى را نشان مى دهيد. بهتر است فكر، احساس و واكنش خود را در شرايط و وضعيت هاى فرضى آينده، چنان كه گويى همين حالا اتّفاق افتاده اند و واقعيت دارند، توصيف كنيد و بنويسيد.
روش هاى رفتارى
تهذيب نفْس، چه در تخليه از رذايل ، و چه در تخليه همراه با زينت بخشى به فضايل، از انديشيدن، علم و شناخت شروع مى شود، با تمرين عملى تداوم مى يابد و در نهايت، آثار آن، به صورت ملكات ثابتى در نفْس انسان، ماندگار خواهد شد.
بنا بر اين، كسى كه به حسادت مبتلا شده، غير از رسيدگى به جنبه هاى فكرى و شناختى، بايد از نظر عملى هم روش هايى را براى از بين بردن آثار نامطلوب حسادت به كار ببندد.