وا دارند و به فرايند درمان وى كمك كنند، آورده مى شوند . ذكر اين نكته لازم است كه پاسخ كتبى و مفصّل درباره هر يك از اين سؤالات، راه گُشا خواهد بود؛ چرا كه نوشتن، درك ما را از خود و از رويدادِ اتّفاق افتاده افزايش مى دهد. نوشتن، به افكار ما نظم مى بخشد و همين امر سبب مى شود كه روند شناخت و درك ما از خود و زندگى، تسهيل گردد. در هنگام نوشتن، به خاطر هماهنگى ميان سرعت فكر و سرعت دست، فرايند انديشه كندتر مى شود و در نتيجه فرد، افكار و احساسات خود را از منظرى وسيع تر مشاهده مى كند و ارتباط ميان عناصر رويداد و نيز افكار و احساساتى را كه رويداد در او ايجاد كرده است، بهتر درك مى نمايد. نوشتن، سبب تغيير نظر درباره خود و رويدادها نيز مى شود. هنگامى كه فرد به طور مكرّر افكار و احساسات خود را درباره يك مسئله مى نويسد، درگيرى هيجانى وى با مشكل، به تدريج كم رنگ مى شود. در نتيجه وى مى تواند مسئله را از منظرى گسترده تر مشاهده و عوامل پيچيده آن و نيز احساسات همخوان با آن را درك كند. ديدن مسئله از منظرى گسترده تر و كم رنگ شدن درگيرى هيجانى، زمينه هاى تغيير ديدگاه فرد نسبت به تجارب خود را فراهم مى سازند.
پرسش نامه خوددرمانى حسادت
در اين جا برخى از سؤالاتى كه فرايند درمان حسادت را تسهيل مى كنند، آمده است. با توجّه به توضيحات گذشته، با دقّت و حوصله به صورت مكتوب به آنها پاسخ دهيد.
۱. آن چيزى كه ديگران دارند و تو دوست دارى تا آن را داشته باشى، يا اعتقاد دارى كه بايد داشته باشى تا خوش بخت شوى، چيست؟
۲. چرا تو، به آن چيز نياز دارى؟ اگر آن چيز را به دست بياورى، چه چيزى عايد تو مى شود؟ و اگر آن را به دست نياورى، چه چيزى را از دست خواهى داد؟ ۱