برترى هايى را كه خداوند براى بعضى از شما بر بعضى ديگر قرار داده، آرزو نكنيد. [اين تفاوت هاى طبيعى و حقوقى، براى حفظ نظام زندگى شما، و بر طبق عدالت است. با اين حال، ]مردان، نصيبى از آنچه به دست مى آورند، دارند، و زنان نيز نصيبى از آنچه به دست مى آورند، دارند [و نبايد حقوق هيچ يك پايمال گردد]. و [براى رفع تنگناها،] از فضل [و رحمت و بركتِ ]خدا طلب كنيد. و خداوند به هر چيزى داناست» .
و نيز مى فرمايد:
«وَ لاَ تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَ جًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَوةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ رِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَ أَبْقَى. ۱ و هرگز چشمان خود را به نعمت هاى مادّى ، كه به گروه هايى از آنان داده ايم ، ميَفكن. اينها شكوفه هاى زندگى دنياست تا آنان را در آن بيازماييم؛ و روزىِ پروردگارت، بهتر و پايدارتر است» .
وقتى قارون تمام ثروت خود را به نمايش گذاشت ـ چنان كه روش ثروتمندان است ـ مردم دو گروه شدند :
گروهى ، كسانى بودند كه زندگى دنيا را هدف نهايى و غايت جُنب و جوش خود مى دانستند و از آخرت ، غافل و به آن جاهل بودند و نمى دانستند كه خدا در آخرت چه ثواب هايى را براى بندگان خود فراهم كرده است. اينان، ثروت قارون را سعادت بزرگ شمردند و بدون هيچ قيد و شرطى گفتند: اى كاش ما نيز آنچه را قارون دارد، مى داشتيم؛ زيرا او بهره اى فراوان دارد و بسيار سعادتمند و خوش بخت است . ۲ گروه ديگر ، كسانى بودند كه به آنها علم داده شده بود . گفتند : واى بر شما! ثواب الهى، براى افرادى كه ايمان آورده اند و عمل صالح انجام مى دهند، بهتر است؛ امّا جز شكيبايان، آن را دريافت نمى كنند. ۳
1.طه ، آيه ۱۳۱ .
2.اشاره است به آيه ۷۹ از سوره قصص : «قَالَ الَّذِينَ يُرِيدُونَ الْحَيَوةَ الدُّنْيَا يَــلَيْتَ لَنَا مِثْلَ مَا أُوتِىَ قَـرُونُ إِنَّهُ لَذُو حَظٍّ عَظِيمٍ» .
3.اشاره است به آيه ۸۰ از سوره قصص: «وَقَالَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْعِلْمَ وَيْلَكُمْ ثَوَابُ اللَّهِ خَيْرٌ لِّمَنْ ءَامَنَ وَ عَمِلَ صَــلِحًا وَ لاَ يُلَقَّاهَآ إِلاَّ الصَّـبِرُونَ» .