۶۴۲.تهذيب الأحكامـ به نقل از عبد السلام بن صالح هروى ـ: به امام رضا عليهالسلام گفتم: اى فرزند پيامبر خدا ! از پدرانت عليهمالسلام نقل شده كه هر كس در ماه رمضان، آميزش كند يا روزهاش را بخورد، سه كفّاره دارد. همچنين از آنها روايت شده كه يك كفّاره دارد. كدام حديث را بگيريم ؟
فرمود: «هر دو را. هر گاه مرد به حرام آميزش كند يا روزه خود را در ماه رمضان با حرام بشكند، سه كفّاره بايد بدهد: آزاد كردن بنده، دو ماه روزه پى در پى و غذا خوراندن به شصت بينوا و نيز قضاى آن روز. همچنين اگر آميزش حلال كرده، يا با چيز حلالى روزهاش را خورده، يك كفّاره و نيز قضاى آن روز به عهده اوست. اگر هم از روى فراموشى بوده، چيزى به عهده او نيست.
۶۴۳.معانى الأخبارـ به نقل از عبد السلام بن صالح هروى ـ: از امام على بن موسى الرضا عليهالسلام شنيدم كه مىفرمود: «خدا، رحمت كند بندهاى را كه كار ما را احيا كند !». به ايشان گفتم: چگونه كار شما را احيا مىكند ؟
فرمود: «علوم ما را ياد مىگيرد و به مردم، ياد مىدهد. مردم، اگر خوبىهاى سخنان ما را بدانند، از ما پيروى مىكنند».
گفتم: اى پسر پيامبر خدا ! براى ما از امام صادق عليهالسلام روايت شده كه فرموده است: «هر كس علمى ياد بگيرد تا با آن با سفيهان جدل كند، يا با آن بر علما مباهات نمايد يا توجّه مردم را به خودش جلب نمايد، او در آتش [جهنّم]است».
فرمود: «جدّم عليهالسلام راست گفت. آيا مىدانى سفيهان، كياناند ؟».
گفتم: نه، اى پسر پيامبر خدا ! فرمود: «قصّه گويانِ مخالف ما. و مىدانى علما، چه كسانىاند ؟». گفتم: نه، اى پسر پيامبر خدا ! فرمود: «آنان، علماى خاندان محمّد عليهمالسلام هستند كه خداوند عز و جل، طاعتشان را واجب و دوستىشان را فريضه قرار داده است».
سپس فرمود: «آيا مىدانى معناى "يا توجّه مردم را به خودش جلب نمايد"، چيست ؟». گفتم: نه. فرمود: «به خدا سوگند، يعنى ادّعاى به ناحقّ امامت كردن. و هر كس چنين كند، در آتش [جهنّم]است».