۶۲۶.الكافىـ به نقل از اسحاق بن عمّار ـ: به امام كاظم عليهالسلام گفتم: از پدرتان به ما رسيده است كه اگر مردى با زنى كه در عدّه طلاق به سر مىبرد، ازدواج كند، هيچ گاه بر او حلال نمىشود.
امام عليهالسلام مىفرمايد: «اين حكم، براى شخص آگاه [به حكم مسئله يا در عدّه بودن زن]است ؛ امّا اگر جاهل باشد، از او جدا مىشود و پس از نگه داشتن عدّه، از نو با او ازدواج مىكند.
۶۲۷.الكافىـ به نقل از اسحاق بن عمّار ـ: از امام كاظم عليهالسلام، در باره كنيزى پرسيدم كه مالكش مىميرد. امام عليهالسلام فرمود: «عدّه زنِ شوهر مُرده را نگاه مىدارد».
گفتم: اگر مردى با او پيش از تمام شدن عدّهاش ازدواج كند، چه حكمى دارد ؟
امام عليهالسلام فرمود: «از او جدا مىشود و پس از تمام شدن عدّه، از نو با او ازدواج مىكند».
گفتم: پس آنچه از پدرت به ما رسيده كه «اگر مردى با زنى در عدّهاش ازدواج كرد، هيچ گاه برايش حلال نخواهد بود»، چه مىشود ؟
فرمود: «اين شخص [كه تو گفتى]، ناآگاه است [و حديث پدرم، ناظر به انسان آگاه است]».
۶۲۸.تهذيب الأحكامـ به نقل از اسحاق بن عمّار ـ: از امام كاظم عليهالسلام پرسيدم: آيا چيزى از قربانى از حرم، خارج مىشود ؟ امام عليهالسلام فرمود: «پوست و كوهان و چيزى كه از آن، سودى بُرده مىشود». گفتم: از پدرت به ما رسيده كه فرمود: «چيزى از قربانى واجب كه به عهده شخص است، بيرون بُرده نمىشود». فرمود: «نه. اين گونه نيست. چيزى كه از آن سود مىبرند، خارج مىشود».
۶۲۹.الكافىـ به نقل از حسن بن صدقه ـ: به امام كاظم عليهالسلام گفتم: آيا پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله در دو ركعت اوّل نماز [چهار ركعتى]، سلام داد ؟ فرمود: «آرى». گفتم: ايشان با آن منزلت والا، اين كار [سهوى]را كرد؟ فرمود: «خداوند عز و جل بنا داشت كه [با اين كار] مردم را [در دينشان] دانا كند».۱