بهايى نيز مؤيّد اين مسئله است :
مَلاعين كه سرِ حسين عليه السلام [را] از كوفه بيرون آوردند ، خائف بودند از قبائل عرب كه غوغا كنند و از ايشان ، باز ستانند . پس راهى [را ]كه به عراق است ، ترك كردند و بيراه مىرفتند ۱ .
سه . سرعت انجام گرفتن كار ، در كارهاى حكومتى ، يك اصل است . لازمه رعايت اين اصل ، گذر از كوتاهترين و سريعترين مسير بوده است .
نتيجه نهايى
به دليل نبودِ دلايل روشن و قابل اعتماد ، نمىتوان اظهار نظر قطعى كرد ؛ ولى با توجّه به نكاتى كه گذشت عبور كاروان اسيران كربلا از مسير باديه ، احتمال بيشترى را به خود اختصاص مىدهد .
مسير حركت كاروان اسيران كربلا ، از شام به مدينه
بر اساس محاسبات انجام شده ،۲ فاصله ميان دمشق تا مدينه ، تقريباً ۱۲۲۹ كيلومتر است و با احتساب دمشق و مدينه ، شامل ۳۲ منزل بوده است . كاروان اسيران ، در بازگشت از شام ، قطعاً اين مسير را پيمودهاند و چنانچه در ضمن حركت ، به كربلا هم رفته باشند ، مسيرِ بسيار طولانىترى را سپرى كردهاند .
حركت پُررنج خانواده امام عليه السلام و همراهان، از مدينه آغاز شد و به مدينه نيز ختم گرديد و حدّ اقل مسيرى كه اين بزرگواران طى كردهاند (با فرض رفتن از كوفه به دمشق از كوتاهترين مسير ، يعنى راه باديه ، و عدم احتساب رفتنِ مجدّد به كربلا) ، حدود ۴۱۰۰ كيلومتر است .