بنابراین یکی از راههای مراقبت از سلامت جامعه در امر غریزه جنسی، ازدواج در صورت تمکن مالی است و برای ازدواج، تعاون و همکاری جامعه، اعتماد به خداوند برای آینده، پایین آوردن توقعات و تسهیل امر ازدواج، و صبر و شکیبایی در صورت عدم تمکّن مالی تا زمان دستیابی به آن، ضروری است.
البته باید توجه داشت که به دلیل تقدم مسئولیت والدین و متمکنان جامعه، مسئولیت آنان سنگینتر است و در صورت رواج بیعفتی در جامعه، ابتدا ایشان از سوی خداوند بازخواست میشوند.
۳. حجاب
(یا أیهَا النَّبِی قُلْ لِأزْواجِک وَ بَناتِک وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یدْنینَ عَلَیهِنَّ مِنْ جَلأبِیبِهِنَّ ذلِک أدْنی أنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَینَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً)
ای پیامبر! به همسران و دخترانت و همسران اهل ایمان بگو تا جلباب خود را پیش بکشند، این کار برای آن که شناخته نشوند و آزار نبینند، بهتر است. خداوند بخشنده و مهربان است.
یکی از موضوعهای مرتبط با عفاف، حجاب است. حجاب، به معنای عفّت و پاکدامنی در امور جنسی و شهوانی شمرده نمیشود اما بیگمان پایبندی به آن، عفّت فرد و جامعه را به ارمغان میآورد و تـأثیر چشمگیری در از بین بردن زمینه روابط نامشروع و بیعفتی جنسی دارد. ارتباط محکم حجاب با عفاف موجب شده است تا قرآن کریم پیامبر صلی الله علیه و آله را در باره همسران و دخترانش به طور خاص و زنان مؤمن را به طور عام، خطاب قرار دهد و آنان را به استفاده از پوشش هنگام حضور در ملأ عام فرا بخواند.