آزمودني در رابطه دلبستگي به خدا، و نمره دوم، شاخص اضطراب وي در اين باره است. مقياس دوبُعدي دلبستگي به خدا، از نه ماده، تشکيل شده است. هر يک از مواد آن، توصيف کوتاهي از چگونگيِ رابطه فرد با خدا ارائه ميکند. آزمودنيها پس از مطالعه هر جمله، درجه تطابق آن را با حالات و تجربيات خود در رابطه با خدا، روي يک مقياس ليکرت ـ که از عدد يک (کاملاً مخالف) تا هفت (کاملاً موافق)، درجهبندي شده است ـ ، مشخص ميکنند (تقي ياره، ۱۳۸۲ ش).
نخستين مقياس دلبستگي به خداوند، در سال ۱۹۹۲ م،توسّط کيرک پاتريک و شيور و با اقتباس از مقياس دلبستگي بزرگسال ـ که در سال ۱۹۸۷م، توسّط هزن و شيور ساخته شده بود ـ ، طرحريزي شد (به نقل از روات و کرکپاتريک، ۲۰۰۲ م). در اين مقياس، همانند مقياسهاي مشابهِ مورد استفاده در نظامهاي ديگر دلبستگي، از آزمودني خواسته ميشد تا از بين سه عبارت ارائه شده که هر يک، توصيفي از شيوههاي سهگانه رايج دلبستگي، يعني: ايمن، اجتنابي و دوسوگرا ـ اضطرابي ارائه ميکرد، يکي را که با حالات و تجربيات وي در مورد دلبستگي به خداوند، همخواني و تطابق بيشتري داشت، گزينش نمايد. گرچه مقياس مقولهايِ دلبستگي به خداوند، به برخي يافتههاي قابل توجّه دست يافته، امّا مانند مقياسهاي مشابه و مورد استفاده در پژوهشهاي مربوط به نظامهاي ديگرِ دلبستگي، با برخي محدوديتهاي روششناختي نيز رو به رو بوده است. مثلاً از آن جا که يک آزمودني ميتواند با برخي مضامين يک عبارت، موافق و با برخي ديگر، مخالف باشد، عبارت انتخاب شده ميتواند توصيف مناسب يا کاملي از روابط دلبستگي فرد نباشد.
۸. پرسشنامه تصوّر از خدا (GII)۱
اين پرسشنامه، تصوّرات و احساسهاي مختلفي را که افراد، ممکن است در باره خدا داشته باشند، بررسي ميکند. لارنس (۱۹۹۷ م)، با توجّه به نظريات ريزاتو و بر اساس ارتباط بين تصوّر از خود و تصوّر از خدا، مقياسهايي براي سنجش تصوّر از خدا ساخت. اين پرسشنامه، داراي شش مقياس: «تأثيرپذيري»، «مشيّت الهي»، «حضور»، «چالش»، «پذيرنگي» و «خيرخواهي» است. در اين ابزار، برخلاف