فرافکني، ساخته است. وي با اين پرسشنامه، نگرش مذهبيِ دانشآموزان دبيرستاني را ارزيابي کرده است. اعتبار و رواييِ پرسشنامه ياد شده،گزارش نشده است.
۲. پرسشنامه نگرشسنج مذهب
گلريز (۱۳۵۳ ش)، با استفاده از آزمون آلپورت، «پرسشنامه نگرشسنج مذهب» را ـ که شامل ۲۵ پرسش است ـ ، تهيه نمود. گلريز (۱۳۵۳ ش)، اعتبار پرسشنامه را از طريق همبستگي با آزمون آلپورت، برابر با۸۰/۰ گزارش کرد. اين پرسشنامه، در مطالعات متعدّدي کاربرد داشته است (اسلامي، ۱۳۷۵ ـ ۱۳۷۶ ش).
۳. پرسشنامه خودشناسي در چارچوب مذهبي ـ اجتماعي
جان بزرگي (۱۳۷۸ ش)، با استناد به دو منبع اصلي، قرآن کريم و نهج البلاغه، و با استفاده از آزمون کتل، «پرسشنامه خودشناسي در چارچوب مذهبي (اسلامي) ـ اجتماعي» را تهيه کرده است. با اين پرسشنامه صد مادهاي، آزمودنيها قادر خواهند بود رفتارهاي خود را بر اساس معيارهاي مشخّص اسلامي، ارزيابي کنند. چهل ماده اين مقياس، برگرفته از آزمون کتل است. ضريب اعتبار اين پرسشنامه، از طريق ضريب آلفاي کرونباخ ـ که بر روي ۲۶۸ نفر از دانشجويان اجرا شده بود ـ ، ۷۷/۰ به دست آمده است.
جانبزرگي (۱۳۷۸ ش) توضيح ميدهد که اين مقياس، علاوه بر اندازهگيري اضطراب کلّي، اضطراب آشکار، اضطراب پنهان و پنج عامل شخصيتيِ اضطراب، دو عامل کلّي گرايش به مذهب و عدم گرايش به مذهب را نيز مورد ارزيابي قرار ميدهد که در نهايت ميتوان اين دو عامل را با عمليات آماري، به يک عامل کلّي سطح و گرايش مذهبي اسلامي، تبديل کرد.
۴. مقياس جهتگيري مذهبي
مقياس جهتگيري مذهبي، توسط بهرامي در سال ۱۳۷۸ ش، ساخته شده است. براي اين مقياس ـ که در نمونه ۲۶۳ نفري اجرا شد ـ ، با استفاده از روش «دونيمهسازي گاتمن»، اعتباري برابر با ۹۱/۰ گزارش شده است. اين آزمون، در پايان، با ۴۵ پرسش، جهتگيريِ مذهبي افراد را ارزيابي ميکند. مجموعه سؤالهاي