255
مراقبات ماه رمضان

۳ / ۴

دعاهاى هر روز

الف ـ دعاى امام سجّاد عليه السلام

۲۱۵.الكافى ـ به نقل از عبد الرحمان بن بشير ، از برخى راويان خود ـ :امام سجّاد عليه السلامدر هر روز از ماه رمضان ، اين دعا را مى خواند :
«خداوندا! اين ، ماه رمضان است. اين ، ماه روزه دارى است. اين ، ماه بازگشت است. اين ، ماه توبه است. اين ، ماه آمرزش و رحمت است. اين ، ماه آزادى از آتش و رسيدن به بهشت است.
خداوندا! آن را برايم سلامت بدار و آن را از من ، سالم بگير و مرا با بهترين يارى ات ، بر [ روزه دارىِ] آن ، يارى كن و به اطاعتت در آن ، توفيقم ده و مرا براى عبادت و دعا به درگاهت و خواندن كتابت ، فارغ گردان و بركتم را در آن ، بزرگ بدار و عاقبتم را در آن ، نيكو كن و بدنم را در آن سلامت بدار و روزى ام را در آن ، وسعت بخش و آنچه اندوهگينم مى سازد ، برطرف ساز و دعايم را در آن ، اجابت كن و مرا به اميدم برسان!
خداوندا! در آن ، چُرت و كسالت و ملالت و سستى و سنگ دلى و غفلت و غرور را از من دور كن!
خداوندا! در اين ماه ، مرا از دردها و بيمارى ها ، غم ها و اندوه ها ، عوارض و مرض ها و از لغزش ها و گناهان ، دور بدار و در اين ماه ، بدى و زشتى و مشقّت و بلا و خستگى و رنج را از من برگردان! همانا تو شنواى دعايى.
خداوندا! در اين ماه ، مرا از شيطان رانده شده و بدگويى و عيبجويى اش ، از نفوذ و دم و وسوسه و نيرنگ و حيله و آرزوهاى شيطانى ، از فريب و غرور و فتنه و پياده نظام شيطان ، و از شريكان و ياران و پيروان و دوستان و هواداران و هواخواهان و شريكان او و از همه كيد و نيرنگ آنان ، پناه ده!
خداوندا! در اين ماه ، روزه دارىِ كامل ، عبادت در نهايت آرزو ، و به كمال رساندن آنچه را خرسندت مى سازد ، از روى صبر و ايمان و يقين و خلوص ، روزى ام كن. سپس آن را چندين برابر و با پاداش بزرگ ، از ما قبول فرما!
خداوندا! در اين ماه ، جدّيت و تلاش ، نيرو و نشاط ، بازگشت و توبه ، شوق و خوف ، تضرّع و رقّت ، راستگويى ، بيم از خودت ، اميد و توكّل و اعتماد به خودت و پرهيز از حرام هايت را روزى ام كن ، با سخنى شايسته و تلاشى پذيرفته و عملى به سوى خدا بالارفته و دعايى اجابت شده؛ و ميان من و اين خواسته ها، با هيچ عارضه و بيمارى و غم و اندوهى ، فاصله نينداز ، به رحمتت ، اى مهربان ترينِ مهربانان!».


مراقبات ماه رمضان
254

۳ / ۴

أدعِيَةُ كُلِّ يَومٍ

أ ـ دُعاءُ عَلِيِّ بنِ الحُسَينِ

۲۱۵.الكافي :عَن عَبدِ الرَّحمنِ بنِ بَشيرٍ عَن بَعضِ رِجالِهِ أنَّ عَلِيَ بنَ الحُسَينِ عليهماالسلامكانَ يَدعو بِهذَا الدُّعاءِ في كُلِّ يَومٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ :
اللّهُمَّ إنَّ هذا شَهرُ رَمَضانَ ، وهذا شَهرُ الصِّيامِ ، وهذا شَهرُ الإِنابَةِ، وهذا شَهرُ التَّوبَةِ، وهذا شَهرُ المَغفِرَةِ وَالرَّحمَةِ، وهذا شَهرُ العِتقِ مِنَ النّارِ وَالفَوزِ بِالجَنَّةِ، اللّهُمَّ فَسَلِّمهُ لي وتَسَلَّمهُ مِني، وأعِنّي عَلَيهِ بِأَفضَلِ عَونِكَ، ووَفِّقني فيهِ لِطاعَتِكَ ، وفَرِّغني فيهِ لِعِبادَتِكَ ودُعائِكَ وتِلاوَةِ كِتابِكَ ، وأعظِم لي فيهِ البَرَكَةَ وأحسِن لي فيهِ العاقِبَةَ ، وأصِحَّ لي فيهِ بَدَني وأوسِع فيهِ رِزقي ، وَاكفِني فيهِ ما أهَمَّني وَاستَجِب لي فيهِ دُعائي وبَلِّغني فيهِ رَجائي .
اللّهُمَّ أذهِب عَنّي فيهِ النُّعاسَ وَالكَسَلَ وَالسَّآمَةَ وَالفَترَةَ وَالقَسوَةَ وَالغَفلَةَ وَالغِرَّةَ .
اللّهُمَّ جَنِّبني فيهِ العِلَلَ وَالأَسقامَ ، وَالهُمومَ وَالأَحزانَ ، وَالأَعراضَ وَالأَمراضَ ، وَالخَطايا وَالذُّنوبَ ، وَاصرِف عَنّي فيهِ السّوءَ وَالفَحشاءَ وَالجَهدَ وَالبَلاءَ وَالتَّعَبَ وَالعَناءَ إنَّكَ سَميعُ الدُّعاءِ .
اللّهُمَّ أعِذني فيهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيمِ وهَمزِهِ ولَمزِهِ ونَفثِهِ ونَفخِهِ ووَسواسِهِ وكَيدِهِ ومَكرِهِ وحِيَلِهِ وأمانِيِّهِ وخُدَعِهِ وغُرورِهِ وفِتنَتِهِ ورَجلِهِ وشَرَكِهِ وأعوانِهِ وأتباعِهِ وأخدانِهِ وأشياعِهِ وأولِيائِهِ وشُرَكائِهِ وجَميعِ كَيدِهِم .
اللّهُمَّ ارزُقني فيهِ تَمامَ صِيامِهِ وبُلوغَ الأَمَلِ في قِيامِهِ ، وَاستِكمالَ ما يُرضيكَ فيهِ صَبرا وإيمانا ويَقينا وَاحتِسابا ، ثُمَّ تَقَبَّل ذلِكَ مِنّا بِالأَضعافِ الكَثيرَةِ وَالأَجرِ العَظيمِ .
اللّهُمَّ ارزُقني فيهِ الجِدَّ وَالاِجتِهادَ وَالقُوَّةَ وَالنَّشاطَ وَالإِنابَةَ وَالتَّوبَةَ وَالرَّغبَةَ وَالرَّهبَةَ وَالجَزَعَ وَالرِّقَّةَ وصِدقَ اللِّسانِ ، وَالوَجَلَ مِنكَ وَالرَّجاءَ لَكَ وَالتَّوَكُّلَ عَلَيكَ وَالثِّقَةَ بِكَ ، وَالوَرَعَ عَن مَحارِمِكَ بِصالِحِ القَولِ ومَقبولِ السَّعيِ ومَرفوعِ العَمَلِ ومُستَجابِ الدُّعاءِ ولا تَحُل بَيني وبَينَ شَيءٍ مِن ذلِكَ بِعَرَضِ ولا مَرَضٍ ولا هَمٍّ ولا غَمٍّ بِرَحمَتِكَ يا أرحَمَ الرّاحِمينَ . ۱

1.الكافي : ج ۴ ص ۷۵ ح ۷ .

  • نام منبع :
    مراقبات ماه رمضان
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ریشهری، با همکاری: رسول افقی، ترجمه: جواد محدّثی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 3398
صفحه از 518
پرینت  ارسال به