ابوهند میگوید: طبقی که رویش پوشانده شده بود به رسول خدا صلی الله علیه و آله هدیه شد. حضرت روکش آن را برداشتند و فرمودند:
«با نام خدا بخورید، چه نیکو خوراکی است کشمش، اعصاب را تقویت میکند، ضعف جسمانی را مرتفع میسازد و خشم را خاموش میکند».۱
احتمالاً حدیث فوق، اشاره به این حقیقت علم پزشکی میکند که انسان به واسطه افت گلوکز خون، دچار حالتهای عصبی و تحریکپذیری شدید میشود.۲ کمبود قند میتواند، زمینه بیحالی، کمحوصلگی و تحریکپذیری را در انسان زیاد کند. همانگونه که گرسنگی موجب بیقراری آدم میشود. مصرف کشمش هرچند گرسنگی را برطرف نمیکند؛ ولی با افزایش قند، تعادل روانی جسمی انسان را فعلاً فراهم میکند. نتیجه اینکه کشمش، برای کنترل خشم خاص در افرادی که متابولیسم خونی آنها اقتضا دارد، مفید است و ترک دراز مدت آن و هر ماده قندی دیگر توصیه نمیشود.
۶.گوشت بلدرچین
سفارش مؤکد و تصریحشدهای نسبت به خوردن گوشت بلدرچین شده است. بر اساس این روایات، گوشت فوق تأثیرات روحی و جسمی مثبتی در آدمی به وجود میآورد. بعضی از روایات به طور مستقیم، اشاره به ویژگی این گوشت در کنترل غیظ یا خشم دارد؛ مانند روایت رسول اکرم صلی الله علیه و آله:
1.عن أبی هندٍ قال: «أُهدِی إِلَی رَسُولِ اللهِ طَبَقٌ مُغَطّیً فَكَشَفَ الغِطَاءَ عَنهُ ثُمَّ قَالَ صلی الله علیه و آله: كُلُوا بِسمِ اللهِ نِعمَ الطَّعَامُ الزَّبِیبُ یشُدُّ العَصَبَ وَ یذهَبُ بِالوَصَبِ وَ یطفِئُ الغَضَبَ وَ یرضِی الرَّبَّ وَ یذهَبُ بِالبَلغَمِ وَ یطَیبُ النَّكهَةَ وَ یصَفِّی اللَّونَ».
الاختصاص، ص۱۲۴؛ بحار الأنوار، ج۶۳، ص۱۵۳.
2.«درصورتی که غلظت گلوکز خون، به محدوده ۵۰ تا ۷۰ میلیگرم درصد سقوط کند، سیستم عصبی مرکزی معمولاً تحریکپذیری زیادی پیدا میکند. زیرا به نظر میرسد که این درجه هیپوگلیسمی، فعالیت نرونها را تسهیل میکند. گاهی انواع توهمات به وجود میآیند؛ اما بیشتر از آن، بیمار دچار ناراحتی عصبی شدید شده، سراسر بدنش به لرزش میافتد و دچار تعریق فراوانی میگردد...».، کاپلان سادوک، ص۲۷۲.