حضرت زینالعابدین علیه السلام میفرمایند که غضب میتواند یکی از پیامدهای حسادت در فرد حسود باشد:
... وَ کم مِن حَاسِدٍ قَد شَرِقَ بِی بِغُصَّتِهِ، وَ شَجِی مِنِّی بِغَیظِهِ، وَ سَلَقَنِی بِحَدِّ لِسَانِهِ، وَ وَحَرَنِی بِقَرفِ عُیوبِهِ.
۱... چه بسا حسودی که آسایش من سبب شده است، غصه راه گلویش را ببندد و خشم، چون استخوانی حلقومش را بخراشد؛ پس با زبان تیز خود، مرا بیازارد و با تهمت، عیوبش را بر من نهد.
به طور کلی فرد حسود، صرفاً به خاطر خوشی و خیری که در طرف محسود مشاهده میکند، دچار غیظ و غضب میشود. روایت دیگری از امیرمؤمنان علیه السلام نشان میدهد که فرد حسود از خوشی و آسایش فرد محسود خشمناک است:
یشفِیک مِن حَاسِدِک أَنَّهُ یغتَاظُ عِندَ سُرُورِک.۲
کسی که نسبت به تو حسادت میورزد، در وقت شادمانیت خشمناک خواهد شد که این، موجب برطرفشدن ناراحتی تو نسبت به (کارهای) او خواهد شد.
پس نتیجه اینکه فرد محسود، بیش از اینکه بخواهد اقدامی برای دفع حاسد انجام بدهد، از رنجش بیمورد او آرام میگیرد؛ زیرا غیر مستقیم، متوجه امتیاز ذاتی خود خواهد شد. بر اساس فرضیه ناکامی در خشم، فرد حسود به خاطر عدم توانایی خود در کنترل پیشرفت یا موارد مثبت طرف مقابلش، دچار تنش روانی شده و هیجان خشمش تحریک میشود.
۲. کینهتوزی
از آنجا که خشم، نوعی هیجان منفی است، به نظر میآید در موقع فعالیتش، سایر هیجانها را نیز برانگیخته میکند. یکی از آن هیجانها نیز، کینه و نفرت است. حدیث مولا امیرمؤمنان علیه السلام این حقیقت را بیان کرده است: