در روایت دیگری پاداش چنین مجاهدت و تلاشی برابر با پاداش ۷۲ صدیق دانسته شده است. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله میفرماید:
یا أباذَرٍّ، ما مِن شابٍّ یدَعُ لِلّهِ الدُّنیا و لَهوَها و أهرَمَ شَبابَهُ فی طاعَةِ اللّهِ إلَّا أعطاهُ اللّهُ أجرَ اثنَینِ و سَبعینَ صِدّیقاً.۱
۰.هیچ جوانى نیست که (حبّ) دنیا و خوشیهاى (نامناسب) آن را به خاطر خدا رها سازد و جوانیاش را در راه طاعت خدا به پیرى رساند، مگر اینکه خداوند پاداش ۷۲ صدّیق را به او عطا فرماید.
اما همین جوان که برای عبادت و طاعت او چنین ثمراتی برشمرده شده است، به توازن و تعادل امر شده و از ریاضتطلبیهای نابجا و غیرمنطقی نهی شده است. رسول خدا صلی الله علیه و آله به امام علی علیه السلام فرمود:
إنّ هذا الدینَ لَمَتینٌ، فأوغِل فیهِ برِفقٍ، و لاتُبَغِّض إلى نَفسِکَ عِبادةَ اللّهِ؛ فإنّ المُنبَتَّ لا أرضاً قَطَعَ، و لا ظَهراً أبقى، فَاحرِث حَرثَ مَن یَظُنُّ أنَّه لایَموتُ إلّا هَرَماً، وَ اعمَل عَمَلَ مَن یَخافُ أن یَموتَ غَداً.۲
۰.این دین، استوار است، پس به نرمى در آن درآى و عبادت خدا را منفور خود مگردان که تندروى عجول نه راهى را پشت سر مینهد و نه مرکبى را سالم میگذارد، پس [برای دنیایت] مانند کسى کِشت کن که میپندارد جز در پیری نخواهد مرد، و [برای آخرت] چنان عمل کن که گویی فردا خواهی مرد.
امام جعفر صادق علیه السلام نقل میکند که در دوران جوانی تلاش فراوانی در عبادت میکردم که پدرم فرمود:
یا بُنَیَّ! دُونَ مَا أَرَاکَ تَصْنَعُ؛ فَإِنَّ اللّهَ عزّ و جل إِذَا أَحَبَّ عَبْداً رَضِیَ عَنْهُ بِالْیَسیرِ.۳
۰.فرزند دلبندم! [خود را در عبادت به رنج نیفکن و] کمتر از آنچه از تو میبینم