شوهران، بهبود رابطه جنسی را مهمترین تغییری میدانستند که دوست دارند در زنانشان ایجاد شود. زنان نیز خواستار تغییر در رفتارهای پیش از عمل جنسی شوهرانشان بودند (سیزدهمین خواسته در فهرست تغییرات مطلوب). جای تعجب نیست که زوجهای ناسازگار در مقایسه با زوجهای سازگار، به تغییر رفتار همسرانشان تمایل بسیاری نشان میدادند. بیش از نیمی زوجهای ناسازگار میل داشتند شوهرانشان در زمینه ابراز احساسات، شروع مکالمه، ابراز قدردانی، رابطه جنسی، صرف زمان بیشتر با یکدیگر و زیاد جر و بحث نکردن، تغییر یابند.
در متون اسلامی، به مسئله نیاز زن و مرد، توجّه جدی شده و مسئولیتهایی بر دوش همسران نهاده شده است. که بر اساس این نیازها میتوان تغییرات را ایجاد کرد. غریزه جنسی، از قویترین نیروهای انسان است که به ویژه مردان، در برابر آن ناتواناند. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در تفسیر آیه شریفه (وَ خُلِقَ الْإِنسَانُ ضَعِیفًا)۱ میفرماید:
لا یَقوَى عَلَى تَرکِ الجِماعِ.۲
۰.انسان بر ترک همبستری با زنان، ناتوان است.
از این رو، لازم است زن خواسته مرد را نادیده نگیرد؛ وگرنه ممکن است زمینه نارضایتی و خیانت فراهم شود. در متون دینی، بر این امر تأکید جدّی شده و از زنانِ «مُسوِّفات» ـ که به بهانههای گوناگون، حتّی طولانی کردن نماز، از پذیرش خواسته شوهرشان شانه خالی میکنند ـ به بدی یاد شده و حتّی نفرین شدهاند.۳ پیامبر صلی الله علیه و آله در حدیثی میفرماید: