تفکیک نقشها، به توانمندسازی همسران در پیشبرد اهداف زندگی و غلبه بر مشکلاتی که در مسیر این اهداف قرار میگیرند، کمک شایانی خواهد کرد.
هـ ـ سرمایهگذاری عاطفی
سرمایهگذاری عاطفی، یکی از کارکردهای اعضای خانواده بوده و به معنای میزان ابراز علاقه و اهمیت دادن به فعالیتهای اعضای خانواده است. سرمایهگذاری عاطفی میتواند گستره وسیعی از نبودن سرمایهگذاری تا سرمایهگذاری افراطی را دربرگیرد. اما در خانوادههای کارآمد و سالم، بهترین شیوه سرمایهگذاری عاطفی، «سرمایهگذاری همدلانه» است. در این سبک از سرمایهگذاری، حمایت عاطفی در میان اعضای خانواده صادقانه و بهسهولت انجام میپذیرد و اعضا از عواطف مثبت یکدیگر بهرهمند میشوند. بر این سبک از سرمایهگذاری در آموزههای اسلام تأکید شده است. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
یؤتى بِالرَّجُلِ مِن اُمَّتی یَومَ القِیامَةِ وما لَهُ مِن حَسَنَةٍ تُرجىٰ لَهُ الجَنَّةُ، فَیقولُ الرَّبُّ تَعالى: أدخِلوهُ الجَنَّةَ، فَإِنَّهُ کانَ یرحَمُ عِیالَهُ.۱
۰.در روز رستاخیز، مردى از امت مرا مىآورند، در حالى که هیچ کار نیکى ندارد که به سبب آن، برایش امید بهشت برود؛ اما خداوند متعال مىفرماید: او را به بهشت ببرید؛ چون به خانوادهاش مهر مىورزید.
در روایتی دیگر، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله بهترین زنان را زنان مهربان میداند:
إنَّ خَیرَ نِسائِکُمُ الوَلودُ الوَدودُ.۲
۰.همانا بهترین همسران شما، فرزند آورانِ مهرباناند.
آن حضرت یکی از حقوق مرد را ابراز کردن عشق و علاقه و دلسوز بودن همسر وی برای او معرفی میکند: