صادق علیه السلام میفرماید: خداوند متّعال به موسی علیه السلام وحی کرد:
یا مُوسَى! لَا تَفْرَحْ بِکَثْرَةِ الْمَالِ وَ لَاتَدَعْ ذِکْرِی عَلَى کُلِّ حَالٍ فَإِنَّ کَثْرَةَ الْمَالِ تُنْسِی الذُّنُوبَ وَ إِنَّ تَرْکَ ذِکْرِی یُقْسِی الْقُلُوبَ.۱
۰.اى موسى! به ثروت بسیار خوشحال مباش و در هیچ حالتى یاد مرا ترک مگو؛ زیرا ثروت بسیار، گناهان را از یاد انسان میبرد و به یاد من نبودن، قساوت دل مىآورد.
در آیه ۷۶ سوره قصص، دلیل ستمکاری قارون، ثروت و اموال فراوان او ذکر شده است. این ثروتاندوزی باعث شد قارون مسیر و هدف زندگی خود را گم کند:
(إِنَّ قارُونَ کانَ مِنْ قَوْمِ مُوسى فَبَغى عَلَیهِمْ وَ آتَیناهُ مِنَ الْکُنُوزِ ما إِنَّ مَفاتِحَهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَةِ أُولِی الْقُوَّةِ إِذْ قالَ لَهُ قَوْمُهُ لاتَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لایحِبُّ الْفَرِحینَ).
۰.قارون از قوم موسى بود و بر آنان ستم کرد، و از گنجینهها آن قدر به او داده بودیم که کلیدهاى آنها بر گروهی نیرومند سنگین مىآمد، آنگاه که قوم وى بدو گفتند: «شادى مکن که خدا شادىکنندگان را دوست نمىدارد».
در آیه ۴۴ سوره انعام نیز نعمتها و ثروتها مایه نوامیدی و عذاب کافران بودند، پس از آنکه فرمانهای الهی را فراموش کردند، و با آنها سرمست شدند و خداوند متّعال به این سبب شادمانی را از ایشان دریغ داشت.
(فَلَمَّا نَسُوا ما ذُکِّرُوا بِهِ فَتَحْنا عَلَیهِمْ أَبْوابَ کُلِّ شَیءٍ حَتَّى إِذا فَرِحُوا بِما أُوتُوا أَخَذْناهُمْ بَغْتَةً فَإِذا هُمْ مُبْلِسُونَ).۲
۰.چون همه اندرزهایى را که به آنها داده شده بود، فراموش کردند، همه درها را به رویشان گشودیم تا از آنچه یافته بودند شادمان گشتند، پس بهناگاه آنان را فروگرفتیم و همگان نومید شدند.