با تلفیق اطلاعات منابع فهرستی، رجالی و حدیثی، میراث عالمان شیعه در دوره امام علی بن موسی الرضا علیه السّلام را در همان قالب های اصیل و اولیهاش بازنمایی کند.
روشن است که این اثر خود نیازمند نقد علمی در جهت تکمیل و توسعه است و این مهم جز با راهنماییهای گرانمایگان فرهیخته میسّر نمیشود.
پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السّلام پژوهش در زمينههاى مرتبط با معارف بنیادین اسلامی را از اهداف اساسی خویش میداند و بدین منظور معرفى، احيا و مجموعهسازى ميراث علمى اعتقادى شيعه که در راستاى تبيين مکتب فکرى اهل بيت علیهم السّلام تدوين شده است، در کنار پژوهشهاى بنیادی، تطبیقی و کاربردی در معارف اعتقادی کتاب و سنت را از وظایف اصلی خود تلقی میکند.
در پایان برخود فرض میدانیم از همه کسانی که این پژوهشکده را در تبیین ابعاد معرفتی مکتب اهل بیت علیهم السّلام مدد میرسانند قدردانی کنیم. از رئیس محترم مؤسسه دارالحدیث و پژوهشگاه قرآن و حدیث حضرت آیتالله ریشهری که همه امکانات لازم را برای این خدمت علمی و معنوی فراهم ساختهاند و نیز قائم مقام محترم پژوهشگاه جناب حجتالاسلام والمسلمین دکتر رضا برنجکار که بیشترین سهم را در این میان برعهده داشتهاند؛ از ایشان و از همه مسئولان پژوهشگاه و نیز از همکارانم در پژوهشکده و به ویژه از محققان این اثر قدردانی و سپاسگزاری میکنم و توفیقات بیشتر ایشان را در سایه عنایات امام عصر (عج) از حضرت حق تعالی خواستارم.
محمد تقی سبحانی
رئیس پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السّلام