این زمینه تألیف کرد. وی بر اساس طرحهای گلدزیهر، انتشار مجله اسلام، یکی از مهمترین نشریات استشراقی تا امروز، را آغاز کرد. بیکر در سال ۱۹۰۳ به مقام استادی زبان عربی و مطالعات اسلامی در دانشگاه بن رسید. با شروع جنگ جهانی اول تدریس را رها کرد و به مسائل سیاسی، بهویژه مسئله ترکیه، پرداخت. آثار علمی وی در دورهای که به سیاست مشغول بوده، اندک است و بیشتر به مسائل سیاسی مورد توجه حکومت آلمان اختصاص دارد.
بیکر بین سالهای ۱۹۱۶ تا ۱۹۳۰، بهترتیب در مقام مشاور، نماینده و وزیر در وزارت فرهنگ آلمان به امور حکومتی مشغول بود. وی سپس تدریس زبان عربی و مطالعات اسلامی در دانشگاه را عهدهدار شد. در همین زمان به چین سفر کرد و در راه بازگشت، از کشورهای ایران، عراق و اندونزی دیدن کرد. وی در سال ۱۹۳۳ و پس از به قدرت رسیدن هیتلر درگذشت.
مقالات و بحثها و تحقیقات بیکر به بیش از ۲۳۰ عنوان میرسد. وی همچنین در تألیف ۶۰ مقاله دایرةالمعارف اسلام همکاری داشته است. دیگر تحقیقات او در دو جلد بزرگ با عنوان مطالعات اسلامی۱ به چاپ رسید. او رئیس هیئت تحریریه مجله اسلام نیز بود.
روش بیکر در مطالعات اسلامی و عربی اهمیتبخشی به مسائل سیاسی جدیدی بود که برای کشورش اهمیت داشت، بهویژه ارتباط با ترکیه و شرق؛ شرق در آن زمان میدان رقابت استعمارگران اروپایی بود. آلمان با توجه به محدودیتهایی که داشت، نتوانست در شرق نفوذ کند و به همین جهت به ترکیه روی آورد تا شاید بتواند از آن طریق راهی به شرق باز کند. از این رو بیکر به مسائل سیاسی جدید بیشتر از تمدن اسلامی قدیم توجه یافت.
بیکر به صورت مستقیم در خدمت سیاست استعماری کشورش بود و آثار و