553
نهج الدّعا (با ترجمه فارسي) جلد دوّم

محمّد بن يوسف

محمّد بن يوسف شاشى، كه در توقيعى از امام زمان عليه السلام در حقّ او دعا شده است. در كتاب هاى رجال و حديث ، جز روايت ياد شده در كتاب ، چيزى راجع به او نيامده است.

مَدلوك فَزارى

ابو سفيان مَدلوك فزارى ، وابسته فزاريان بود كه با سَرورانش به نزد پيامبر خدا آمد و اسلام آورد و پيامبر صلى الله عليه و آله دستى به سرش كشيد .

ر . ك : اُسد الغابة : ج ۵ ص ۱۲۸ ش ۴۸۱۶.

مسلم بن عقيل

ابو داوود مسلم بن عقيل بن ابى طالب ، در كوفه به دنيا آمد و به پيامبر صلى الله عليه و آله شباهت داشت . او داماد امير مؤمنان بود و در جنگ صِفيّن در ركاب ايشان ، شركت كرد . وى ، پيك نامه امام حسين عليه السلام براى كوفيان بود . در آن نامه آمده بود : «من ، برادرم و پسر عمويم و فرد مورد وثوق از خاندانم ، مسلم بن عقيل را سوى شما فرستادم» .
شيخ صدوق ، در ستايش و تجليل از او روايت كرده است كه : پيامبر خدا فرمود : «فرزند او (يعنى عقيل) در راه محبّت فرزند على كشته مى شود و ديدگان مؤمنان بر او اشك مى بارند و فرشتگان مقرّب ، بر وى درود مى فرستند» . پيامبر خدا ، سپس گريست ، چندان كه اشك هايش بر سينه اش روان گشت . سپس فرمود : «از بلاهايى كه پس از من بر سرِ خانواده ام مى آيد ، به خدا شِكوه مى برم» . مسلم ، نخستين شهيد در قيام امام حسين عليه السلام است .

ر . ك : الأمالى ، صدوق : ص ۲۸ ح ۳ ، رجال الطوسى : ص ۹۶ ش ۹۵۳ ....

مُسلم بن عوسَجه

ابو حجل مسلم بن عوسجه اسدى ، از ياران امام حسين عليه السلام بود كه در ركاب ايشان به شهادت رسيد . در زيارت هاى «رجبيّه» و «ناحيه مقدّسه» به او درود فرستاده شده است .


نهج الدّعا (با ترجمه فارسي) جلد دوّم
552

داشت . او چند كتاب دارد. امام زمان عليه السلام براى او و برادرانش دعا كرده است .

ر . ك : رجال النجاشى : ص ۳۵۴ ش ۴۹۴ ، الغيبة ، طوسى : ص ۳۷۸ ح ۳۴۵.

محمّد بن عثمان عَمْرى

محمّد بن عثمان عَمْرى ، بعد از پدرش عثمان بن سعيد ، وكيل امام زمان عليه السلام بود و در خدمت ايشان بود . وى نزد شيعيان ، منزلتى والا داشت . او حدود پنجاه سال عهده دار كار وكالت بود . امام عليه السلام به ابو جعفر محمّد بن عثمان بن سعيد عَمْرى ـ قدّس اللّه روحه ـ در مرگ پدرش، نامه تسليت نوشت و در آن مرقوم فرموده بود : «خداوند ، تو را پاداش بسيار دهد . تسليتت باد! ما هم چون تو داغدار شديم» .
شيخ كلينى ، با سندى صحيح از امام عسكرى عليه السلام روايت كرده است كه در پاسخ سؤالى فرمود : «عَمْرى و پسرش، هر دو، مورد وثوق اند . پس آنچه از جانب من به تو ابلاغ مى كنند، حقيقتا از جانب من ابلاغ مى كنند و آنچه به تو مى گويند ، از جانب من مى گويند . پس از آن دو حرف شنوى و فرمانبَرى داشته باش . هر دوى آنها ثقه و امين هستند» .

ر . ك : رجال الطوسى : ص ۴۰۱ ش ۵۸۷۹ و ص ۴۴۷ ش ۶۳۵۱ ، الكافي : ج ۱ ص ۳۳۰.

محمّد بن على بن ابراهيم

محمّد بن على بن ابراهيم بن محمّد هَمْدانى، وكيل ناحيه مقدّسه بود . شيخ طوسى ، او را در زمره كسانى كه از ائمه عليهم السلام روايت نكرده اند ، برشمرده است . علاّمه حلى ، وى را در شمار ياران امام عسكرى عليه السلام آورده است و هر دو (شيخ طوسى و علاّمه حلّى) او را ضعيف دانسته اند .

ر . ك : رجال الطوسى : ص ۴۳۸ ش ۶۲۶۴ ، رجال النجاشى : ص ۳۴۴ ش ۹۲۸.

محمّد بن عُمَير رازى

محمّد بن عُمَير بن واقد رازى، از ياران امام جواد عليه السلام و مورد عنايت و لطف ايشان بوده است . .

ر . ك : مستدركات علم الرجال : ج ۷ ص ۲۷۰ ش ۱۴۲۰۸.

  • نام منبع :
    نهج الدّعا (با ترجمه فارسي) جلد دوّم
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری‌شهری، با همکاری: رسول افقی و احسان سرخه‌ای، ترجمه: حمیدرضا شیخی
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1385
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 5376
صفحه از 680
پرینت  ارسال به