بررسى مى كند ، با پيدا كردن نقاط مثبت و منفى و برطرف كردن عيب هاى خود ، اعتماد به نفس بالايى پيدا مى كند ، داراى تفكّر خلاّق مى شود و از بهداشت روانى خوبى برخوردار مى گردد.
۲ . عكس العمل هاى اجتماعى: گاهى فرد، آگاهى در مورد خود را از طريق واكنش هاى ديگران به دست مى آورد. ما از طريق مردم و فاميل ، چه اطلاعاتى در مورد خودمان به دست مى آوريم؟ گاهى اوقات انتقاد، سرزنش و تحقير مى كنند و ما براساس واكنش هاى ديگران، خودمان را مى شناسيم. وقتى فردى در روابط با ما درباره رفتار، عقايد و حتى قيافه ظاهرى ما نظرياتش را مى گويد اعتقاد او براى ما نوعى عكس العمل است كه بعضى را قبول و بعضى را رد مى كنيم.
۳ . مقايسه اجتماعى: خود بر دو نوع است: يك . مقايسه با بالا دست خود: در اين نوع مقايسه ، حتّى اگر فرد در بهترين شرايط باشد ، وقتى خودش را با بالاتر از خود مقايسه مى كند ، دچار افت اعتماد به نفس و كاهش تفكّر خلاّق مى شود. حسادت، افزايش فشارهاى هيجانى، افزايش چشم و هم چشمى، كاهش انگيزه، حسرت و استرس نيز از پيامدهاى اين نوع مقايسه اند؛ دو . مقايسه با پايين تر از خود: كه باعث رضايت از خود، آرامش، صبر، عبرت آموزى، جلوگيرى از افتادن به گرداب هاى سقوط و شكست و باور كردن توانايى ها و استعدادهاى خود مى شود.
با استفاده صحيح و اصولى از اين منابع ، فرد مى تواند به درك درست و مثبتى از خويش برسد و از اعتماد به نفس بالايى برخوردار شود. شما مى توانيد با كمك تفكّرات زير ، اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد.
وقتى احساس ضعف و زبونى كرديد ، از خود بپرسيد: چه چيزى باعث شده كه من ، به صورت فردى بيچاره و زبون در آمده ام؟