خانه ، مبارزه كنند و راهِ به اشتباه رفته را برگردند . زن غربى ، بى دفاع ترين زنِ جهان است ؛ نه دژى مستحكم به نام خانه و خانواده دارد ، و نه سپر و زرهى همچون حجاب ، و بلكه فراتر از اين ، او را وا داشته اند تا به دست خود ، به گونه اى هوس انگيز در صحنه عمومى جامعه حاضر شود . آيا اين به سود زنان است ؟ رسول خدا مى فرمايد :
۰.لَيسَ لِلنِّساءِ نَصيبٌ فِي الخُروجِ . ۱
۰.زنان در خروج از خانه هيچ بهره اى نمى برند .
فرهنگ حيا ، اين مخاطرات نابود كننده را به زيركى در مى يابد و خانه را دژى مستحكم قرار مى دهد . رسول خدا به مسلمانان توصيه مى كردند كه اگر زنان شما خواستند به مسجد بيايند ، مانع آنها نشويد ؛ ۲ ولى به زنان نيز توصيه كرده است كه براى آنها نماز خواندن در خانه ، بهتر از نماز خواندن در مسجد است و اين به جهت آن است كه كمتر در معرضِ ديد نامحرم قرار گيرند و بر اين اساس ، حتى نماز خواندن در جايى كه كمتر در معرض ديد باشد ، بهتر است . در روايات آمده كه نماز خواندن زن درون اتاق ، بهتر از نماز خواندن در ايوان اتاق است و نماز خواندن در ايوان ، بهتر از نماز خواندن در وسط حياط خانه است و نماز خواندن در وسط حياط خانه ، بهتر از نماز خواندن در مسجد است . ۳ اتاق اختصاصى
1.الجامع الصغير ، ج ۲ ، ص ۴۶۲ (ح ۷۶۵۷) ؛ كنزالعمّال ، ج ۱۶ ، ص ۳۹۱ (ح ۴۵۰۶۲) .
2.«لا تمنعوا نساءكم المساجد إذا استأذنكم إليها ؛ هنگامى كه زنانتان براى رفتن به مسجد از شما اجازه خواستند ، مانع آنها نشويد» . (صحيح مسلم ، ج ۲ ، ص ۳۲ ؛ مسند ابن حنبل ، ج ۲ ، ص ۲۱۷ ، ح ۴۵۵۶ و ص ۲۷ ، ح ۴۹۳۲ و ص ۲۹۳ ، ۵۰۲۱ و ص۲۹۷ ، ح ۵۰۴۵)
3.رسول خدا مى فرمايد : «لأن تصلّى المرأة فى بيتها خير لها من أن تصلّى فى حجرتها ولأن تصلّى فى حجرتها خيرلها من أن تصلّى في الدار ولأن تصلّى فى الدار خير لها من أن تصلّى فى المسجد ؛ اگر زن درون اتاق نماز بخواند ، بهتر است از اين كه در بام ديواره دار نماز بخواند و اگر در بام ديواره دار نماز بخواند ، بهتر از آن است كه در حياط خانه نماز بخواند و اگر در حياط خانه نماز بخواند ، بهتر از آن است كه در مسجد نماز بخواند» . (السنن الكبرى ، ج۳ ، ص ۱۸۸ ، ح ۵۳۶۵ ؛ كتاب من لايحضره الفقيه ، ج ۱ ، ص ۳۷۴)