۲ / ۶
آموزش دادن كتاب و حكمت
قرآن
«اوست آن كس كه در ميان بى سوادان ، فرستاده اى را از خودشان بر انگيخت تا آيات او را بر آنان بخوانَد و پاكشان گردانَد و كتاب و حكمت را بديشان بياموزد، و [ آنان ]قطعاً پيش از آن ، در گم راهىِ آشكارى بودند» .
«پروردگارا! در ميان آنان، فرستاده اى از خودشان بر انگيز تا آيات تو را بر آنان بخوانَد و كتاب و حكمت را به آنان بياموزد و پاكيزه شان كند ؛ زيرا تو خود، شكست ناپذيرِ حكيمى» .
ر.ك : بقره : آيه ۱۵۱ ، آل عمران : آيه ۱۶۴ .
حديث
۴۸.امام على عليه السلام :فرستادگان خود را به سوى جنّ و انس فرستاد تا پرده اين جهان را براى آنان كنار زنند و آنها را از بدى هايش برحذر دارند و برايشان از دنيا مَثَل ها بزنند و ايشان را به عيب هاى آن ، بينا گردانند و آنچه را كه مايه عبرت است ـ از دگرگونىِ احوال ، همچون تنْ درستى ها و بيمارى هاى دنيا ، و حلال و حرام آن و آنچه خداوند از بهشت ودوزخ و عزّت و خوارى، براى فرمان برداران و نافرمانان از خود ، فراهم آورده است ـ ، به گوش آنان بخوانند.
۴۹.امام كاظم عليه السلام :خداوند، پيامبران و فرستادگان خود را به سوى بندگانش نفرستاد ، مگر براى اين كه بصيرت الهى را دريافت كنند. پس آن بنده اى كه بهتر [دعوتِ حق را] اجابت كند، معرفتش به خدا ، بهتر است و آن كه به امر خدا داناتر باشد، خردش نيكوتر است و خردمندترينِ بندگان، بلندپايه ترينِ آنان در دنيا و آخرت است.