احتمال مى رود كه شهيد اوّل ، همچنان كه به تلخيص الجعفريات پرداخته ۱ و اختصار كتاب علاء بن رزين را استنساخ نموده ، ۲ برخى از احاديث نزهة الناظر را نيز گزينش و نگارش نموده و احاديثى ديگر بر آن افزوده كه جباعى ، آن را در مجموعه خود ، نقل كرده است .
از نسخ خطّى كتاب ، افزون بر نسخه موجود در مجموعه جباعى (كتاب خانه ملّى ملك ، ش ۶۰۴) به نسخه موجود در كتاب خانه آستان قدس (ضمن مجموعه ش ۶۷۶۳) مى توان اشاره كرد كه البته به كيذرى نسبت داده شده است . دو تحقيق از كتاب در دست است . نخست ، تحقيق آقاى داوود صابرى كه به سال ۱۳۶۵ ش ، توسّط انتشارات آستان قدس منتشر شده و تحقيق ديگر ، همراه با ترجمه توسّط آقاى عبد الهادى مسعودى انجام پذيرفته كه به همّت انتشارات زائر قم ، به سال ۱۳۷۹ ش ، انتشار يافته است .
۵. مجموع الغرائب ۳
نام كامل كتاب ، مجموع الغرائب و موضوع الرغائب ، نوشته تقى الدين ابراهيم كفعمى ، عالم ، محدّث و اديب قرن نهم هجرى است . نسخه خطّى كتاب ، در كتاب خانه آستان قدس رضوى موجود است كه مربوط به قرن دوازدهم و سيزدهم هجرى است . ۴
مجموع الغرائب ، به سان كشكول ، در زمينه هاى گوناگون علوم اسلامى ، اعم از ادبيات ، تاريخ پيامبر صلى الله عليه و آله و ائمه عليهم السلام ، حديث ، آداب و اخلاق است . كفعمى ، در مقدّمه ، تصريح كرده كه اين كتاب را از كتاب بزرگ خود كه با استفاده از هزار كتاب و نوشته گردآورى كرده ، برگرفته است .