برای هر شهر، فصل ویژهای اختصاص یافت. آن گاه نام راویان، به ترتیب تاریخی، ذیل نام هر شهر تنظیم شد. از آن جا كه دامنة تاریخیِ این پژوهش، تنها پنج سدة نخست هجری است، راویان هر سده، در یك گروه و به ترتیب حروف الفبا آمدهاند. همچنین اگر كسی به بیش از یك شهر در خراسان تعلّق داشت، تنها در یك جا معرفیِ وی آمده و در مكانهای دیگر، تنها ارجاع داده شده است.
گفتنی است که پژوهش حاضر، نخستین گام در بازشناسی مکتب حدیثی خراسان است. از این رو، دفتر نخست این مجموعه، تلاشهای حدیثیِ شیعه در مناطق ماوراء النهر و بلخ را در بر دارد و دفتر دوم، به مناطق نیشابور و مرو اختصاص یافته است.
در پایان، سپاس صمیمانة خویش را از مدیر محترم گروه تاریخ حدیث، دانشمند ارجمند جناب آقای قاسم جوادی (صفری) ابراز میدارم؛ چرا كه این كتاب در تمام مراحل تدوین، مدیون یادآوریهایِ شفاهی و كتبی ایشان است. همچنین از راهنماییهای پژوهشیِ رئیس پیشین «پژوهشكدة علوم و معارف حدیث»، حجة الاسلام و المسلمین دکتر مهدی مهریزی و نقدهای دوست فاضل و بزرگوارم جناب آقای دكتر علینقی خدایاری ـ كه بر این نوشتار داشتهاند ـ، بسیار تشكّر میكنم.
نیز توفیق روزافزون معاونت پژوهشیِ پژوهشكدة علوم و معارف حدیث را ـ كه زمینة انتشار این اثر را فراهم آوردهاند ـ از خداوند متعال خواهانم.
مهدی غلامعلی
۲۲ مرداد ۱۳۹۱
۲۳ رمضان المبارك ۱۴۳۱