مسلسلات الأخبار، الغایات و المانعات من دخول الجنة نیز دست یافته است. نظر دیگری نیز مطرح است كه پدر جعفر، «علی بن احمد» بوده است. به هر تقدیر چندان روشن نیست كه كدام نظر، صحیح است.۱
آثار علمی: شیخ صدوق، روایات متعددی را از این محدّث شیعی در آثارش گزارش كرده كه دو روایت امام باقر علیه السلام در تفسیر سورة توحید۲ و مناظرة امام رضا علیه السلام۳ با رهبران ادیان دیگر، از مشهورترین آنهاست.
آنچه مهم است، علیرغم عظمت علمی جعفر بن علی قمی، توصیف وی در کتابهاي رجال نیامده است. تنها شیخ طوسی به این بسنده كرده كه او کتابهاي متعددی را به رشتة تحریر در آورده است؛۴ امّا از ذكر اسامی آنها خودداری كرده است.
مطالبی را سید بن طاووس از الفهرست كراجكی بیان كرده كه گویای آن است كه جعفر بن علی قمی، از نویسندگان بزرگ ری و قم بوده و دویست و بیست كتاب روایی نگاشته بوده است.۵ براساس تحقیق سیّد محسن امین، برخی از آثار وی عبارتاند از:
ـ جامع الأحادیث: در این كتاب، حدود هزار حدیث از پيامبر اسلام صلی الله علیه و اله به ترتیب حروف الفبا ـ شبیه الجامع الصغیر سیوطی ـ گردآوری شده است.
ـ المسلسلات الأعمال.
ـ المانعات من دخول الجنة.
ـ العروس فی خصائص وآداب الجمعة: علت این نامگذاری آن است كه در حدیث اوّل این كتاب، امام صادق علیه السلام فرموده است: در روز قیامت، ایام به