نام فرزند جعفر نیامده است؛ ولی با توجّه به عبارت روایت از یكدیگر و روایت با واسطه از معصومان علیهم السّلام و همچنین زندگی در سدة سوم و چهارم، به نظر میرسد كه راویِ كتابهای روایی بودهاند و کتابهاي قابل توجّهی در اختیار داشتهاند.
[۶۵ ].عبدوس بن علی بن عباس جرجانی (ابو محمّد)
او استاد شیخ صدوق (م۳۸۱ ق) است. صدوق در سفرش به سمرقند به منزل۱ وی رفته و از او روایاتی را شنیده است.۲ گفتنی است كه شیخ صدوق در مدّت اقامتش در سمرقند، نزد دو تن از عالمان آن دیار شاگردی كرده است: یكی عبدوس بن علی و دیگری عبد الصمد بن شهید انصاری.
در کتابهاي رواییِ شیخ صدوق، روایات نبوی از وی گزارش شده است و هیچ شاهدی (مانند گفتار رجالیان، مضمون متون روایات و...) در بارة مذهب وی به دست نیامد. تنها میتوان گفت كه وی در روایت، شاگرد عالمانی چون: عبد الله بن یعقوب،۳ احمد بن محمّد بن اسحاق، جعفر بن محمّد بن مرزوق شعرانی، احمد بن محمّد (معروف به ابن شغال) و بندار بن محمّد بن عیسی بوده است.
گفتنی است كه استادان عبدوس، غالباً در این روایات، از عالمان اهل سنّت هستند و معمولاً مجالس روایی خود را در گرگان دایر ميكردهاند. براي نمونه، عبید الله بن یعقوب بن یوسف رازی در سال ۳۲۹ق، در جُرجان (گرگان) كلاس حدیث داشته است۴ و بندار بن ابراهیم نیز در همان شهر به تدریس روایت مشغول بوده است.۵ بنا بر اين، عبدوس باید تحصیلات خود را در