121
تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی

۶

هرمنوتیک اولیه شیعی و تعیین تاریخ کتاب سلیم بن قیس۱*]

رابرت گلیو۲

مترجم: محمد حقانی فضل۳

چکیده

تصور بر این است که کتاب سُلَیم بن قَیس را، که مجموعه‌ای از سخنانِ منسوب به علی بن ابی طالب[[ع]] است، سُلَیم بن قَیس هِلالی (د. ۷۶/۶۷۸؛ که جز با این کتاب او را نمی‌شناسیم) گردآوری کرده است؛ عموماً این اثر را منبعی مهم برای شناخت تفکر اولیه شیعه می‌دانند. بحث‌های بسیاری، هم در درون سنت شیعی و هم بیرون از آن، وجود داشته

1.*] Robert Gleave, "Early Shiite hermeneutics and the dating of Kitāb Sulaym ibn Qays”, Bulletin of SOAS, ۷۸, ۱ (۲۰۱۵), pp. ۸۳–۱۰۳.

2.. نسخۀ اولیۀ این مقاله در ژانویه ـ مارس ۲۰۱۳ در سمینار مطالعات اسلامی ملون، دانشگاه شیکاگو ارائه شد؛ زمانی که من در آنجا استاد مدعو بودم. از اساتید و دانشجویان فوق‌العادۀ دانشکدۀ الهیات، دانشکدۀ زبان و فرهنگ خاور نزدیک (NELC)، و دانشکدۀ تاریخ آن دانشگاه به خاطر میزبانی و پذیرایی خوبشان متشکرم. همچنین از اساتید تاد لاوسن، دِوین استوارت و طاهره قطب‌الدین که در بحث علمی سمینار مشارکت داشتند و پیشنهادهای بجایی طرح کردند سپاسگزارم و امیدوارم پیشنهادهایشان استدلال‌های مطرح‌شده در اینجا را بهبود داده باشد. همچنین از محمدعلی امیرمعزی تشکر می‌کنم که نسخۀ اولیه را خواند و بازخورد بسیار مفیدی داد. همچنین از ناقدِ ناشناسِ مجلۀ سوآس (SOAS) که مرا از اشتباهاتی در ارائه و استدلال مصون داشت، متشکرم.

3.پژوهشگر گروه ادیان، دانشگاه ادیان و مذاهب


تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی
120
  • نام منبع :
    تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی
    سایر پدیدآورندگان :
    به کوشش محمدعلی طباطبایی و جمعی از پژوهشگران
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1395
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 11272
صفحه از 416
پرینت  ارسال به