19
تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی

معرفی نویسندگان

مئیر برـ اشر

مِئیر بَر‌ اَشِر در سال ۱۹۵۵ در روستای الرشیدیه در جنوب شرق مراکش دیده به جهان گشود. دوران رشد علمی و تحصیلی خود را در دانشگاه بیت المقدس سپری کرد. تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه عبری بیت المقدس به پایان رساند و در سال ۱۹۹۱ رساله دکتری خود را در موضوع تفاسیر متقدم امامیه تسلیم دانشگاه کرد. در دوران تحریر رساله، به مدت یک سال به فرانسه رفت و در دانشگاه سُربُن پاریس به مطالعه و تحصیل مشغول شد. اکنون کرسی درس وی در واحد زبان و ادبیات عربی در دانشگاه عبری بیت المقدس برپاست. وی همچنین مدیر مؤسسه مطالعات آسیایی و آفریقایی بود. تخصص او شیعه‌شناسی و تفاسیر شیعی (به ویژه امامی) است. (برگرفته از زندگی‌نامه خودنوشت بَر‌ اَشِر نقل‌شده در پایان‌نامه کارشناسی ارشد علی حسن‌نیا با عنوان «ترجمه و نقد کتاب قرآن کریم و تفاسیر متقدم شیعه امامیه»، دانشکده علوم حدیث، ۱۳۸۶).

اندرو ریپین

ریپین، متولد ۱۹۵۰، مدرک دکترای خود را با دفاع از رساله‌اش درباره اسباب نزول در سال ۱۹۸۱ از دانشگاه مک‌گیل دریافت کرد. او اکنون استاد بازنشسته دانشگاه ویکتوریای کانادا است و از سال ۲۰۱۴ به این سو به عنوان پژوهشگر ارشد در مؤسسه مطالعات اسماعیلی لندن پیوسته است. ریپین یکی از فعال‌ترین و شناخته‌شده‌ترین محققان مطالعات قرآنی و


تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی
18

درباره نمایه‌های کتاب این نکته گفتنی است که نمایه فارسی علاوه بر موضوعات مهم و کلیدی، شامل آیات قرآن، نام‌های اشخاص، کتاب‌ها، ادیان و مذاهب و فرق، و سایر اعلام مهم جغرافیایی و تاریخی نیز هست. اما نمایه انگلیسی طبیعتا تنها شامل نام نویسندگان غربی (به علاوه تاریخ تولد یا مرگ اشخاص مهم) است، اعم از آنکه در متن کتاب نام آن شخص با حروف لاتین آمده باشد (مثلا در پاورقی‌ها) یا در متن فارسی آوانگاری شده باشد. در مواردی که خواننده نمی‌تواند بر اساس آوانگاری فارسیِ مذکور در متن ترجمه نامی غربی را در نمایه انگلیسی بیابد، می‌تواند با مراجعه به نمایه فارسی از شکل اصلی آن نام آگاه شود.

سپاسگزاری

در پایان لازم است از مسئولان محترم پژوهشگاه قرآن و حدیث، به ویژه ریاست محترم پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) دکتر عبدالهادی مسعودی و معاون محترم این پژوهشکده آقای محمد مرادی، صمیمانه سپاسگزاری کنم که انجام این کار بدون حمایت آنها امکان‌پذیر نبود. ایده اولیه این طرح از دکتر علی راد، مدیر وقت گروه قرآن‌شناسی و دانش‌های پیرامونی، بود که بدین وسیله از ایشان قدردانی می‌شود. همچنین از همکاری همه مترجمان زبده‌ای که در ترجمه این مقالات به دعوت ما پاسخ مثبت دادند و نیز از دکتر سید علی آقایی و دکتر مرتضی کریمی‌نیا که با سخاوت و بزرگواری تجارب ارزشمندشان را در اختیار سرویراستار این مجموعه قرار دادند، به طور ویژه سپاسگزاری می‌کنم. لازم است از دکتر محمد شمس نیز بابت کمک‌های بسیار ارزشمندش در تهیه برخی منابع نایاب غربی صمیمانه تشکر کنم. همچنین از آقای سید علی موسوی‌کیا و خانم مینا هاتفی به خاطر کمک‌هایشان در مراحل آماده‌سازی و نشر کتاب قدردانی می‌کنم.

در پایان باید این نکته را یادآوری کنم که چون همه ترجمه‌ها فرایندی طولانی از مقابله، تصحیح، هماهنگ‌سازی و ویرایش را از سر گذرانده‌اند، با وجود اینکه در پایان به تأیید مترجمان نیز رسیده‌اند، همه مسئولیت‌های علمی این اثر تنها متوجه سرویراستار مجموعه است.

م.ع. طباطبایی (مهر داد)

  • نام منبع :
    تفسیر امامیه در پژوهش‌های غربی
    سایر پدیدآورندگان :
    به کوشش محمدعلی طباطبایی و جمعی از پژوهشگران
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1395
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 11349
صفحه از 416
پرینت  ارسال به