در تفسیر منسوب به علی بن ابراهیم قمی نیز متنی مشابه همین مضمون در ذیل آیه (وَ أیّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ)۱ آمده است:
۰.الرُّوحُ مَلَکٌ أعظَمُ مِن جَبرِئیلَ و میکائِیلَ، وَ کانَ مَعَ رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و اله وَ هُو مَعَ الأئمَّةِ علیه السلام.۲
۰.روح فرشتهای بزرگتر از جبرئیل و میکاییل است. او همراه پیامبر خدا صلی الله علیه و اله و همراه امامان علیهم السّلام است.
نمونه دوم. در میان عالمان اهل سنّت نیز سیوطی در ذیل آیه (قالَ إِنِّی أُریدُ أَنْ أُنْکِحَکَ إِحْدَى ابْنَتَیَّ هاتَیْنِ عَلى أَنْ تَأْجُرَنی ثَمانِیَ حِجَجٍ فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْراً فَمِنْ عِنْدِکَ؛ [شُعیب] گفت: میخواهم یکی از دو دخترم را به همسریِ تو در آورم، به این [شرط] که هشت سال برایم کار کنی و اگر ده سال را تمام کنی، اختیار داری…)،۳ این روایت را از ابو ذرّ رحمة الله نقل میکند:
۰.أنَّ النَّبیَّ صلی الله علیه و اله سُئِلَ: أیَّ الأجَلَینِ قَضَى مُوسى علیه السلام؟ قالَ: «أوفاهُما و أبَرَّهُما». قالَ: «وَ إن سُئلتَ: أیَّ المَرأتینِ تَزَوَّجَ؟ فَقُل: الصُّغرى مِنهُما».
۰.از رسول خدا صلی الله علیه و اله پرسیدند: موسی [علیه السلام] کدام یک از دو مهلت را به پایان رساند؟ فرمود: «کاملترین و نیکوترینشان [یعنی ده سال] را». و فرمود: «اگر از تو پرسیدند که با کدام یک از آن دو دختر ازدواج کرد؟ بگو: با آن که کوچکتر بود».
سپس مینویسد: «سندش ضعیف است؛ امّا شواهد متعدّدی دارد».۴ مراجعه به کتابهای حدیثی، نظر سیوطی را تأیید میکند. بخاری روایتی موقوف را از ابن عبّاس با عبارت: «قضی أکثرهما وأطیبهما؛ مهلت بیشتر و پاکیزهتر را به پایان رساند» نقل کرده۵ و