قلمداد شده، حكم نسخه را دارند ؛ زيرا تعبيرى كه در كتب فهارس به چشم مى خورد ، نسبت كتابْ به راوى است ، مانند «له كتاب عن الرضا» يا «له كتاب الباقر» ، بدان معناست كه اين نوشته را از احاديث آن امام ، گرد آورده است و از آن رو كه تصريح نشده كه صورت املا دارد، نمى توان جزو كتاب هاى ائمه عليهم السلام به شمار آورد .
۱۲ . در ذيل برخى از معرّفى ها مطالبى به عنوان نظريه ذكر شده كه البته نياز به تكميل و بحث هاى منقّح بيشتر دارد .
دو . فهرست مكتوبات حديثى ائمه عليهم السلام
برپايه قواعد پيش گفته، فهرستى از آنچه در مصادر به ائمه عليهم السلام منسوب است، گزارش مى شود . منابع ذكر آثار و منابع بحث و بررسى در مورد انتساب آنها نيز جهت سهولت در پژوهش و تحقيق ، آورده مى شوند.
مؤلّفات امير المؤمنين عليه السلام
۱ . كتاب على . اين عنوان ، در روايات اهل بيت عليهم السلام فراوانْ مورد استناد قرار گرفته است . استاد جلالى ، برخى از آنها را آورده است ۱ و مصطفى قصير العاملى نيز كتابى با عنوان كتاب على ۲ تأليف كرده و بسيارى از احاديث را گردآورده است . ۳ استاد جلالى ، معتقد است كه عنوان هاى: الصحيفة ، كتاب على ، الجفر ، والجامعة ، نام هايى است كه در روايات، بر همين اثر ، اطلاق شده است.
۲ . صحيفة على . اين اثر، در منابع اهل سنّت ، بدين عنوان مشهور است و استاد جلالى، آن را صحيفة النبىّ مى داند كه نزد امام على عليه السلام قرار داشت. ۴