۱۰۵۲.امام على عليه السلامـ در حكمتهاى منسوب به ايشان ـ: برترين عبادت ، خود نگه دارى از گناه و ايستادن ، هنگام برخورد با امور شبهه ناك است .
۱۰۵۳.امام على عليه السلام :هيچ تقوايى، مانند درنگ در امور شبهه ناك نيست .
۱۰۵۴.امام على عليه السلام :بالاترين حقّ ، ايستادن آدمى در همان جايى است كه بدان علم دارد.
۱۰۵۵.امام على عليه السلامـ در سفارش به فرزندش حسن هنگام مرگ ـ: پسرم ! تو را به گزاردن نماز در وقتش ، دادن زكات به اهلش و در جايش، و به سكوت در امور شبهه ناك، سفارش مى كنم .
۱۰۵۶.امام على عليه السلام :اگر بندگان به هنگام ندانستن ، درنگ مى كردند ، نه كافر مى شدند و نه گمراه .
۱۰۵۷.امام صادق عليه السلام :اگر بندگان به هنگام ندانستن ، درنگ مى كردند و منكر نمى شدند ، كفر نمى ورزيدند .
۱۰۵۸.امام سجاد عليه السلام :اگر امرى برايت آشكار شد ، آن را بپذير، و گرنه سكوت كن تا سالم بمانى و دانش آن را به خداوند بسپار ؛ زيرا تو در وسعتى بيش از ميان آسمان و زمينى .
۱۰۵۹.امام باقر عليه السلام :درنگ به هنگام شبهه، از فرو غلتيدن در هلاكت بهتر است و رها كردن حديثى كه خودْ آن را روايت نكرده اى، بهتر است از روايت حديثى كه حدود آن را احصا نكرده اى .
۱۰۶۰.امام باقر عليه السلام :به راستى كه خداوندِ عزّوجلّ ، امورى را حلال و امورى ديگر را حرام كرد ؛ كارهايى را واجب ساخت و مَثَلهايى را بيان نمود و سنّتهايى را پايه گذارى كرد . . . اگر بيّنه اى از سوى خداوند دارى و به كارت يقين دارى ، و امورت روشن است، [دنبال كن]، و گرنه دنبال امر شبهه ناك مرو .
۱۰۶۱.زرارة بن اعين :از امام باقر عليه السلام پرسيدم : «حقّ خداوند بر بندگان چيست ؟». فرمود : «بر زبان آورند، آنچه مى دانند و آنجا كه نمى دانند، درنگ كنند» .
۱۰۶۲.هشام بن سالم: به امام صادق عليه السلام گفتم : «حقّ خداوند بر بندگان چيست ؟». فرمود : آنچه را كه مى دانند، بر زبان آورند ، و از آنچه نمى دانند باز ايستند . اگر چنين كنند ، حقّ خداوند را ادا كرده اند .