۹۴۶.پيامبر صلى الله عليه و آله :دنيا سراى كسى است كه سرا ندارد، و ثروت كسى است كه ثروت ندارد ، و براى دنيا گردآورى كند، آنكه خردمند نيست . شهوتهاى دنيايى را طلب كند ، آنكه فهميده نيست، و براى دنيا دشمنى كند، آنكه عالِم نيست ، و براى دنيا حسادت ورزد ، آنكه فهم ندارد ، و براى دنيا تلاش كند، آنكه اهل يقين نيست .
۹۴۷.پيامبر صلى الله عليه و آله :ويژگى نادان آن است كه بر كسى كه با او رفت وآمد دارد ، ستم مى كند ؛ بر زيردستان، تجاوز روا مى دارد ؛ در برابر بالادستان ، گردنكشى مى كند ؛ سخن او بدون انديشه است ؛ اگر سخن گويد، گناه كند و اگر خاموش باشد، غفلت ورزد ؛ اگر فتنه و بحرانى برايش پيش آيد ، به سويش بشتابد و به دست آن هلاك شود؛ و اگر فضيلتى را ببيند، از آن رو گرداند و كُند شود ؛ از گناهان گذشته اش هراس ندارد و در باقى مانده عمر، از گناهان دست نكشد ؛ در كار نيك سُستى كند و كناره گيرد ؛ و بر خوبى هايى كه از دستش رفته يا آنها را ضايع گردانده، اندوهگين نباشد . اينها ده خصلت از ويژگى هاى نادان است كه از نعمت خرد، محروم است .
۹۴۸.پيامبر صلى الله عليه و آله :شش خصلت در نادان يافت شود : خشم بدون [زمينه] بدى ، سخنِ بيهوده ، بخشش در غير جايگاهش ، آشكار ساختن رازها ، اعتماد به هر كس ، و دوستش را از دشمنش باز نشناسد .
۹۴۹.پيامبر صلى الله عليه و آله :نادان تنها بدى ها را آشكار كند، گرچه در ميان مردمان ، دور انديش و خوش محضر باشد .
۹۵۰.امام على عليه السلام :بر خداوند جرأت نكند، مگر نادان بدبخت .
۹۵۱.امام على عليه السلام :نادان، كسى است كه در معصيت پروردگارش از هواى نفس فرمان برد.
۹۵۲.امام على عليه السلام :نادان ، پشيمان نشود و از كار زشت، دست نكشد .