با دستیابی به پاسخ این پرسشها، چارچوب علمی آرزو مشخّص میشود و در نتیجه میتوان آن را به مردم و متخصّصان آموزش داد، از بروز آرزوهای آسیبزا پیشگیری کرد، افراد مبتلا به آروزهای آسیبزا را درمان نمود و رفتار انسانها را بر اساس آن، تحلیل و حتّی پیشبینی کرد. این، همان چیزی است که در اسلامیسازی علوم انسانی بدان نیازمندیم.
این نوع فعّالیت علمی، چیزی است که گروه روانشناسی اسلامی «پژوهشگاه قرآن و حدیث» عهدهدار آن است. بر همین اساس، بررسی علمی موضوع «آرزو» و کشف ابعاد روانشناختی آن در دستور کار گروه قرار گرفت و پژوهشگر، این موضوع را به خوبی بررسی و نتایج آن را در این اثر ارائه کرد. این اثر که چارچوب نظری آرزو را تبیین میکند، میتواند نخستین گام در این راه باشد و مسیری را باز کند که پژوهشگران و متخصّصان این رشته در باره آن بحث و گفتگو کنند و بر غنای آن بیفزایند.
بر خود لازم میدانیم از آیة اﷲ ریشهری، مؤسّس پژوهشگاه قرآن و حدیث، که فراهم کننده بستر فعّالیتهای علمی در این حوزه اند، تشکّر ویژه کنیم. همچنین از محقّق ارجمند، جناب آقای دکتر حمید رفیعیهنر که با ژرفاندیشی و تخصّص و تعهّد ویژه خود، این اثر را به سرانجام رساندند و نیز از جناب آقای دکتر فرید براتیسده که ارزیابی این اثر را بر عهده داشتند، قدردانی میکنیم. از همه بخشهای ستادی و نیز واحد آمادهسازی کتاب نیز که زمینه چاپ اثر را فراهم کردند، سپاسگزاریم.
در پایان، از همه استادان، پژوهشگران و دانشجویان محترم درخواست میکنیم نظرهای سازنده خود را با این گروه در میان بگذارند.
گروه روانشناسی اسلامی پژوهشگاه قرآن و حدیث