اعتماد كنى.
يكي از مصاديق امور پنهان، فلسفة احكام الهي است. ناآگاهي از علل تشريع احكام ميتواند موجب نارضايتي گردد؛ امّا اگر كسي اهل توكّل باشد، به خدا اعتماد خواهد كرد.
بنا بر اين، با كسب شناخت و يقين متناسب، ميتوان توكّل به خدا را به دست آورد و آن را تقويت نمود. این عنصر به انسان، احساس قدرتمندی میدهد و در نتیجه، زمینة گرایش به اعتیاد را از بین میبرد.
خلاصه بحث
از آنچه گذشت، روشن شد که نارضایتی از زندگی، عامل گرایش به اعتیاد است و این نارضایتی، ریشه در فلسفة لذّت، ناآگاهی از خیر واقعی، ناهماهنگی انتظارات با واقعیتها، آرزوهای غیر واقعی، فقدان یا ناتمام بودن معنا و احساس بیپشتوانگی دارد. از این رو، برای پیشگیری از اعتیاد، باید اوّلاً فلسفة لذّت فرد معتاد یا در معرض اعتیاد را به فلسفة خیر تبدیل کرد؛ ثانیاً تفسیر صحیح خیر و خوبیِ زندگی را برای آنان مشخّص ساخت؛ ثالثاً انتظارات آنان را با واقعیتهای زندگی دنیا تنظیم نمود؛ رابعاً آنان را از آرزوهای دور و دراز خارج ساخت؛ خامساً نسبت به روزی مقدّر، قناعت داشت؛ سادساً به زندگی آنان معنای واقعی و اصیل زندگی را بخشید؛ سابعاً تکیهگاهی مطمئن برای فرد تنظیم نمود که چیزی جز خداوند متعال نیست.
با این اقدامات میتوان نارضایتی را از این افراد دور ساخت و زمینة گرایش به اعتیاد را از بین بُرد.