به نام خدای حیّ توانا
اعتیاد، یکی از مشکلات جدّی جوامع امروزی و دارای ابعاد مختلفی است که از جملة این ابعاد، بُعد معنوی آن است. بررسیهای انجام شده در داخل و خارج از کشور، از اهمیّت دینی و معنویت به عنوان عاملی قوی و محافظتکننده در پیشگیری از مصرف مواد روانگردان و در غلتیدن به مهلکة اعتیاد حکایت دارند و چنانچه فرد یا افرادی از نظر وجود و حضور بُعد دینی ـ معنوی قوی باشند، احتمال مصرف مواد در آنها بسیار کمتر از دیگران است. به این ترتیب، استفاده از آموزههای دینی و برنامهریزیهای مبتنی بر فرهنگ، از جایگاه والای در برنامههای پیشگیرانه و درمانی برخوردار است.
استفاده از آموزههای آسمانی دین مبین اسلام و راهنماییهای معصومان علیهم السلام به خاطر اتّصال آنها به سرچشمة وحی و توحید الهی، همچون چراغی است فراراه برنامهریزان و سیاستگزاران و نور هدایتی است برای خروج از تاریکی و گمراهی به سمت رستگاری.
بر همین اساس و مبتنی بر این آموزة وحیانی ـ که پیشگیری، مقدّم بر درمان است ـ و در راستای استفاده از توان عظیم و والای موجود در جامعة دینی کشور در پیشگیری و درمان اعتیاد، سازمان بهزیستی کشور بر آن شد تا موضع مهارتهای زندگی مبتنی بر رویکرد اسلامی را در پیشگیری از اعتیاد، در قالب کتابی برای استفادة همگان و به ویژه صاحبنظران برجستة علوم دینی تنظیم نماید. خدا را شاکریم که در این مسیر، «پژوهشکده اخلاق و علوم انسانی» دار الحدیث به یاری سازمان شتافت و همکاران گرانقدر این مجموعة علمی و دینی، اثری در خور در این زمینه فراهم ساختند که اگر