۳۱۵.الکافی ـ به نقل از محمّد بن ابی حمزه ثمالی ـ: امام صادق علیه السلام فرمود: «زنانِ از كار افتاده، گناه ندارد لباس خود را كنار نهند». فرمود: «[یعنى] تنها جلباب را كنار بگذارند».۱
۳۱۶.الکافی ـ به نقل از حریز بن عبد اللّٰه ـ: امام صادق علیه السلام آیه (و پوشش خود را كنار نهند) را خواند و فرمود: «جلباب و خمار است، آن گاه كه زن سالمند باشد».
۳۱۷.امام رضا علیه السلام– در ذکر آنچه در پاسخ سٶالهای محمّد بن سنان نگاشت ـ: و نگریستن به موی زنان متأهّل و غیر متأهّل حرام شد؛ زیرا این نگاه، مردان را به هیجان میآورد و هیجان، آنان را به تباهی و درآمدن به کارهایی ناروا و زشت میکشاند. این در باره دیگر جاهای [زیبای زن] شبیه مو جاری است، مگر همان زنانی که خدای متعال فرمود: (و بر زنان از کار افتادهای كه [دیگر] امید زناشویى ندارند، گناهى نیست كه پوشش خود را کنار نهند، بى آن كه زیوری را آشکار كنند) یعنی بدون روپوش [ظاهر شوند] که نگریستن به موی این دسته از زنان اشکالی ندارد.
۳۱۸.السنن الکبری ـ به نقل از ابن عبّاس، در باره این سخن خدای متعال: (و زنان از کار افتادهای که [دیگر] امید زناشویی ندارند) ـ: مقصود، این است که اشکالی ندارد چنین زنی در خانهاش با پیراهن و روسری بنشیند و چادر از سر بر گیرد تا هنگامی که آنچه را خدا ناپسند میدارد [مانند زیورآلات] نمایان نمیکند؛ یعنی همان [دنباله] سخن خدا: (بر آنان گناهی نیست که پوشش خود را کنار نهند، بی آن که زیوری را آشکار کنند).