زندگانىاش، او را به سوى شوربختى بکشانَد!
این سخن، هشدارى است به همه علاقهمندانِ پیشواى متّقیان که مبادا فرصت باقىمانده را از دست بدهند و گرفتار افسوس و حسرتِ ماندگار شوند.
بر این اساس، پرداختن به موضوع سالمندی و پیشگیرى از مخاطراتى که آنها را تهدید مىکند، اقدامى ضرورى است که باید مورد توجّه جدّى مراکز علمى و پژوهشى قرار گیرد.
پژوهش در باره سالمندان
مسئله سالمندان از گذشتههاى دور، مورد توجّه نویسندگان بوده است. البتّه به نظر مىرسد تألیفات کهن در موضوع سالمندان، جنبه تاریخى و شرح حال نویسی دارند و در آنها کمتر به مباحث زیستى و روانى آنان پرداخته شده است.
از قدیمىترین نوشتهها در باره کسانی که عمر بسیار طولانی داشتهاند، میتوان به کتاب المعمّرین من العرب و طرف من أخبارهم و ما قالوا فى منتهى أعمارهم نوشته ابو محمّد سهل بن محمّد سجستانى (م ح ۲۴۸ ق) اشاره کرد.
در عصر حاضر نیز که شمار سالمندان در جهان با سرعت رو به افزایش است و طبق برآورد کارشناسان تا سال ۱۴۲۹ هجرى شمسى، آمار سالمندان ایران به ۲۶ در صد خواهد رسید،۱ پژوهشگران به موضوع «سالمندى» به عنوان یک پدیده مهمّ اجتماعى از زاویههاى گوناگون پرداختهاند و صدها کتاب، پایاننامه و مقاله در این زمینه نگارش یافته است.
همچنین مجلّات متعدّدى مانند: سالمند، سالمندشناسى، پرستارى