83
حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)

۴ / ۱۴‏

محکم‏کاری

۱۰۱.امام صادق علیه السلام: هر که می‏خواهد خدا عمرش را طولانی کند، کارش را استوار سازد.

۴ / ۱۵‏

سبک بودن بدهکاری۱

۱۰۲.امام صادق علیه السلام: کمتر وام بگیرید که کم قرض داشتن، عمر را زیاد مى‏کند.

۴ / ۱۶‏

خواندن سوره توحید پس از هر نماز

۱۰۳.پیامبر خدا صلی الله علیه و اله: من شب و روز، بیم فرود آمدن عذاب [الهى] را داشتم تا آن که جبرئیل علیه السلام سوره (قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ) را برایم آورد. از آن هنگام، دانستم که بعد از فرود آمدن این سوره، دیگر خداوند، امّتم را عذاب نخواهد کرد؛ چرا که آن، شناسه خداوند عزّ و جل است. پس هر که بعد از هر نمازى، بر خواندن این سوره مواظبت کند، از آسمان بر فرق سرِ او، نیکى [و نعمت‏] مى‏بارَد و آرامش بر او فرود مى‏آید. این سوره گِرد عرش پژواکی دارد تا آن که خدای عزّ و جل به قرائت کننده آن نظر می‏کند و او را چنان می‏آمرزد که دیگر پس از آن عذابش نمی‏کند و پس از آن، چیزی از خدا نمی‏خواهد، جز آن که خدا آن را به او عطا می‏کند و او را در چتر حمایت خویش می‏گیرد و از روزی که آن را قرائت کرده تا روز قیامت، خیر دنیا و آخرت برای اوست و به رستگاری و منزلت و جایگاهی بلند می‏رسد و روزی‏اش برایش گشاده و بر عمرش افزوده می‏گردد و همه کارهایش کفایت می‏شود.

1.. از آنجا که بدهی سنگین موجب فشار عصبی است، موجب کم شدن عمر می‌شود، به عکس سبک بودن بدهی یا بدهکار نبودن به دیگران موجب شادی و طولانی شدن عمر می‌گردد.


حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)
82

۴ / ۱۴‌

إتقانُ العَمَلِ

۱۰۱.الإمام الصادق علیه السلام: مَن أرادَ أن يُطَوِّلَ اللّٰهُ عُمُرَهُ فَليُقِم أمرَهُ‏.۱

۴ / ۱۵‌

خِفَّةُ الدَّینِ

۱۰۲.الإمام الصادق علیه السلام: خَفِّفُوا الدَّينَ؛ فَإِنَّ في خِفَّةِ الدَّينِ زِيادَةَ العُمُرِ.۲

۴ / ۱۶‌

قِراءَة سورَةِ التَّوحیدِ بعدَ کُلِّ صَلاةٍ

۱۰۳.رَسُولُ اللّٰه صلی الله علیه و اله:‏ كُنتُ أخشَى‏ العَذابَ‏ بِاللَّيلِ وَ النَّهارِ حَتّىٰ جاءَني جَبرَئيلُ بِسورَةِ (قُل هُوَ اللّهُ أَحَدٌ) فَعَلِمتُ أنَّ اللّهَ لا يُعَذِّبُ اُمَّتي بَعدَ نُزولِها، فَإِنَّها نِسبَةُ اللّٰهِ عزّ و جل، فَمَن تَعاهَدَ قِراءَتَها بَعدَ كُلِّ صَلاةٍ تَناثَرَ البِرُّ مِنَ السَّماءِ عَلىٰ مَفرَقِ رَأسِهِ، و نَزَلَت عَلَيهِ السَّكينَةُ لَها دَوِيٌّ حَولَ العَرشِ، حَتّىٰ يَنظُرَ اللّهُ عزّ و جل إلىٰ قَارِئِها؛ فَيَغفِرُ اللّهُ لَهُ مَغفِرَةً لا يُعَذِّبُهُ بَعدَها، ثُمَّ لا يَسأَلُ اللّهَ شَيئاً إِلّا أعطاهُ اللّهُ إيّاهُ، و يَجعَلُهُ في كِلائِهِ۳، و لَهُ مِن يَومِ يَقرَؤها إلىٰ يَومِ القِيامَةِ خَيرُ الدُّنيا وَ الآخِرَةِ، و يُصيبُ الفوزَ وَ المَنزِلَةَ وَ الرِّفعَةَ، وَ یُوَسَّعُ عَلَيهِ فِي الرِّزقِ، و يُمَدُّ لَهُ فِي العُمُرِ، و يُكفىٰ مِن اُمورِهِ كُلِّها.۴

1.. تحف العقول: ص۳۷۸.

2.. الأمالي للطوسي: ص۶۶۷ ح۱۳۹۶.

3.. لِأَه اللّه یَکلَؤه ـ مهموز بفتحتین ـ:‌ حَفِظَهُ (المصباح المنیر: ص ۵۴۰ «کلأ»).

4.. المجتنى: ص۸۹.

  • نام منبع :
    حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)
    سایر پدیدآورندگان :
    محمد محمدی ری شهری با همکاری محمدحسین صالح آبادی؛ مترجم: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1397
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1473
صفحه از 362
پرینت  ارسال به