37
حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)

کسانی مانند علی بن جعفر در برابر امام جواد علیه السلام و حکیمه خاتون در برابر مادر بزرگوار امام مهدی علیه السلام.

در پایان فصل نیز گزارش‏هایی از شجاعت و ایثار کمیل، سردار عارف و سال‌خورده امام علی علیه السلام برای حفظ مستمرّی قوم خود و همچنین کار و تلاش سخت و طاقت‌فرسای امام باقر علیه السلام در میان‌سالی به عنوان حسنِ ختام آمده است.


حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)
36

مهار نکند، در پیری، بلای جان او می‏شود. انسان، پیر و ناتوان می‌شود؛ ولی سائق‏های روانی درون او، او را به دنبال آرزوهای دور و درازش روانه می‏کند و به کار بیش از معمول و خارج از توان وا می‏دارد و چه زود است چنین انسانی از پای درمی‌آید.

فصل چهاردهم: راهنمایی‏های برخی سالمندان

بخش پایانی کتاب به سخنان و رفتار پندآموز برخی سالمندان تاریخ اختصاص دارد. نوح علیه السلام با همه عمر طولانی‏اش، دنیا را مانند «خانه‏ای دو در» خوانده که از این در به درون خانه بروی و لحظه‏ای بیارامی و از در دیگر بیرون بیایی.

در این فصل از استقامت و پایداری عمار یاسر می‏خوانیم که در سن نود و سه سالگی شمشیر به دست برای احقاق حق در رکاب امام حقیقت علی علیه السلام، به میدان می‏آید و می‏رزمد.

در فصل چهاردهم، همچنین گزارشی از زندگی ساده و قناعت مدارانه سلمان، سالمندترین صحابی پیامبر خدا صلی الله علیه و اله، آمده است. وی در همان دوره ولایت و حکمرانی‏اش بر مدائن، پایتخت دولت ساسانی، اسوه زهد و دنیاگریزی نیز بوده است. افزون بر این از اصحاب بی‌نظیر و سال‌خورده امام حسین علیه السلام مانند حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه یاد شده است. این فصل با گزارش احوال پیرانی برنادل و حقجو ادامه می‏یابد که به اهل بیت و راه مستقیمشان محبّت و اعتقاد راسخ داشته یا یافته‌اند و نیز ادب و فروتنی برخی سال‌خوردگانی که در برابر حقیقت وجودیِ اشخاصی دهها سال کم‌سن‌تر از خود، سر تعظیم فرود آوردند؛

  • نام منبع :
    حکمت نامه سالمند (و اندرزنامه جوان)
    سایر پدیدآورندگان :
    محمد محمدی ری شهری با همکاری محمدحسین صالح آبادی؛ مترجم: عبدالهادی مسعودی
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1397
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1366
صفحه از 362
پرینت  ارسال به