فصل نهم : خواندن قرآن
۹ / ۱
فضيلت قرائت قرآن
۳۸۵.الكافىـ به نقل از بِشْر بن غالب اسدى ـ: امام حسين عليه السلام فرمود : «هر كس آيه اى از كتاب خدا را در قرائت نمازش بخواند ، در برابر هر كلمه ، صد حسنه برايش نوشته مى شود و چون در غيرِ نماز بخواند ، خداوند ، در برابر هر كلمه اش براى او ده حسنه مى نويسد و اگر گوش به قرآن بسپارد ، خداوند ، براى هر كلمه يك حسنه برايش مى نويسد و اگر در شبى قرآن را ختم كند ، فرشتگان بر او درود مى فرستند تا شب را به روز برساند و اگر روز، ختم كند، نگهبانان (فرشتگان) تا شب بر او درود مى فرستند و يك دعاى مستجاب دارد و اين برايش از آنچه ميان آسمان و زمين هست ، بهتر است» .
گفتم : اين براى كسى است كه قرآن را [حفظ دارد و] قرائت مى كند ؛ امّا كسى كه [حفظ ندارد و] قرائت نمى كند ، چه ؟
فرمود : «اى برادر اسدى ! خداوند ، بخشنده و بزرگوار و كريم است . اگر همان چيزى را كه با خود (در ياد) دارد ، بخواند ، خدا آن پاداش را به او عطا مى كند» .
۳۸۶.الأمالى ، صدوقـ به نقل از سعد بن طريف ، از امام باقر ، از امام زين العابدين، از امام حسين عليهم السلام ـ: پيامبر خدا فرمود : «هر كس ، ده آيه در هر شب بخواند ، [نامش ]جزو غافلان نوشته نمى شود و هر كس پنجاه آيه بخواند ، جزو ذاكران نوشته مى شود و هر كس صد آيه بخواند ، جزو مطيعان نوشته مى شود و هر كس دويست آيه بخواند ، جزو خاشعان نوشته مى شود و هر كس سيصد آيه بخواند ، جزو رستگاران نوشته مى شود و هر كس پانصد آيه بخواند ، جزو كوشندگان نوشته مى شود و هر كس هزار آيه بخواند ، برايش يك قِنْطار نوشته مى شود . قنطار ، پنجاه هزار مثقال طلاست و هر مثقال، ۲۴ قيراط است كه كوچك ترين قيراط ، مانند كوه اُحُد و بزرگ ترينِ آنها از زمين تا آسمان است» .