۱۵۷۱.امام على عليه السلام :سودمندترين دانش ، آن است كه به كار بسته شده است .
۱۵۷۲.امام على عليه السلام :بر دانشمند است كه به آنچه مى داند عمل كند . سپس به فراگيرى آنچه نمى داند روى آورد .
۱۵۷۳.امام على عليه السلام :بى گمان شما به عمل به آنچه آموخته ايد از فراگيرى آنچه نمى دانيد ، نيازمندتريد .
۱۵۷۴.امام سجّاد عليه السلام :دانش راهنماى عمل و عمل ظرف فهم است .
۱۵۷۵.امام سجّاد عليه السلام :نقش مهر حسين بن على عليهماالسلام چنين بود : «دانستى پس به كار بند» .
۱۵۷۶.امام سجّاد عليه السلامـ در دعاـ : پس مرا در آنچه به من الهام فرمودى به كار گير و در اقدام به آنچه به آگاهيش بينايم كردى ، موّفق بدار ، تا آنجا كه به كار بستن چيزى كه مرا آموختى از دستم نرود و اعضاى من در عمل به آنچه الهامم كردى ، گران جانى نكنند .
۱۵۷۷.امام باقر عليه السلام :هر گاه دانش را شنيديد ، آن را به كار بنديد و بايد گنجايش دلهايتان بيشتر شود؛ زيرا دانش چون در دل انسانى كه تحمّل آن را ندارد فراوان شود ، شيطان بر او چيره مى گردد ، پس هرگاه شيطان با شما به ستيز در مى آيد ، با آنچه مى شناسيد به او روى آوريد كه نيرنگ شيطان ضعيف است . گفتم : ما چه چيزى را مى شناسيم؟ فرمود : با قدرتى كه خداوند عز و جل بر شما آشكار كرده با او بستيزيد .
۱۵۷۸.امام صادق عليه السلام :بى گمان روايتگران كتاب بسيار و رعايت كنندگان آن اندك اند؛ و چه بسا نيك خواه ۱ حديث و آشفته كننده نوشته است . دانشمندان ، انديشناك رعايت نكردن اند و نادانان در انديشه حفظ حديث اند . پس اين يك ، زندگيش را نگاهبانى مى دهد و آن يك از هلاكت خويش . در اين جاست كه نگهبانان گوناگون و دو گروه از هم جدا مى شوند .
۱۵۷۹.امام صادق عليه السلامـ در تفسير گفته خداوند متعال : «آنگاه ايشان و گمراهان در آن سرنگون شوند» ـ : گمراهان ، كسانى اند كه حقّ را شناختند و بر خلافش رفتار كردند .