۱۴۴۴.امام على عليه السلام :كجايند آنها كه به دروغ و ستم برما پنداشتند كه خود راسخان در دانش اند و نه ما . [بنگرند] كه خدا ما را بركشيده و آنان را پست كرده و به ما بخشيده و آنان را محروم گذارده و ما را داخل نموده و آنان را بيرون كرده است؛ به ما ره مى جويند و روشنايى مى يابند .
۱۴۴۵.امام باقر عليه السلامـ در بيان معناى راسخان در دانشـ : آنكه در دانشش اختلاف و دوگانگى نباشد .
۱ / ۳
ويژگيهاى داناترينِ مردم
۱۴۴۶.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :برترين مردم كسى است كه دانش مردم را بر دانش خويش بيفزايد .
۱۴۴۷.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :موسى عليه السلام از پروردگارش پرسيد : پرورگارا! كداميك از بندگانت داناترند؟ فرمود : دانشمندى كه از دانش سير نگردد و دانش مردم را بر دانش خويش بيفزايد .
۱۴۴۸.موسى :پروردگارا! كداميك از بندگانت داناترند؟ فرمود : دانشمندى كه هميشه گرسنه دانش باشد و بزودى مردم نادان را مى بينى كه به دانش مباهات مى كنند و همچون غيرت زنان بر مردان بر آن غيرت مى ورزند و تنها همان بهره ايشان از دانش است .
۱۴۴۹.لقمان عليه السلامـ در پاسخ كسى كه از او پرسيد : كداميك از مردم داناترند؟ـ : آنكه از دانش مردم به دانش خود بيفزايد .
۱۴۵۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آلهـ خطاب به ابن مسعودـ : آيا مى دانى كدام يك از مردم داناترند؟ گفت : خدا و پيامبرش صلى الله عليه و آله داناترند . فرمود : بى گمان داناترين مردم ، بيناترين آنها به حقّ هنگام اختلاف مردم است .