۱۹۲۹.پيامبر خدا صلى الله عليه و آلهـ در پاسخ به سعد هنگامى كه گفت : اى پيامبر خدا! من از نزد قومى به سوى تو مى آيم كه آنان و چهار پايانشان يكسان اندـ : اى سعد! آيا تو را به شگفت تر از اين آگاه نكنم؟ قومى كه آنچه را اينان نمى دانند ، مى دانند و سپس مانند ايشان نادانى مى كنند .
۱۹۳۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بسى حامل فقه كه فقيه نيست و آنكه را دانشش سود نبخشد ، نادانى اش به وى زيان رساند .
۱۹۳۱.امام على عليه السلام :دانش خود را به نادانى و يقينتان را به شكّ تبديل نكنيد و چون دانستيد ، عمل كنيد و چون يقين كرديد ، اقدام كنيد .
۱۹۳۲.امام على عليه السلام :يقينت را به شكّ و دانشت را به نادانى و گمانت را به حقيقت تبديل مكن و بدان كه بهره تو از دنيا همان است كه بخشيده و گذاشته اى و قسمت كرده و برابر داده اى و پوشيده و كهنه كرده اى .
۱۹۳۳.امام على عليه السلام :بسى دانشمند كه نادانى اش او را كشته و دانشى كه به همراه داشته ، وى را سودى نبخشيده است .
۱۹۳۴.امام صادق عليه السلامـ در پاسخ زنديقى كه از وى پرسيد: آيا مى شود دانا نادان باشد؟ـ : آن كس كه مى داند ولى جاهلانه عمل مى كند .
۱۹۳۵.امام صادق عليه السلام :خدايا! . . . و به تو پناه مى برم از اينكه دانش را با نادانى و بردبارى را با درشتى معاوضه كنم .
۶ / ۵
نكوهش دانشمندان بد
۱۹۳۶.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بدترين مردم دانشمندان بدند .
۱۹۳۷.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بدترين مردم دانشمندان بد در ميان مردم اند .
۱۹۳۸.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :به ابوذر ـ : اى ابوذر! بدان هر چيز كه فاسد شود دارويش نمك است ، ولى هرگاه نمك فاسد شود دارويى ندارد .