91
الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی

فصل چهارم:

الگوی تنظیم رفتار جنسی در منابع اسلامی

درآمد

انسان در روابط اجتماعی خود همچون خصیصه‌های دیگرش، در فرآیند رشد و تحول به کمال می‌رسد. اولین نهاد ارتباطی که بدان وارد می‌شود خانواده است. برای این منظور، هر یک از زن و مرد به جهاز جنسی مجهز شده‌اند که خودْ قوی‌ترین عامل برای ترغیب بشر به اجتماع خانوادگی است (طباطبایی، ۱۳۷۴: ۴/۱۴۵). ارتباط زن و مرد به همین دلیل پدیدار می‌شود که با میل جنسی به سوی یکدیگر کشیده شوند و ازدواج کنند؛ چراکه اگر نیروی شهوت و لذت آن نبود و فقط اهداف طبیعی ازدواج (مانند فرزندآوری) در میان بود، بعید نبود زن‌ها و مردان در این مسئله مهم سستی و تنبلی کنند۱ (مجلسی، ۱۴۰۳: ۳/۷۹).

به هر حال، نظام روانی‌بدنی جنسی در انسان از همان دوران کودکی و طفولیت رشد و تحول خود را شروع می‌کند تا برای ازدواج آماده شود. اگرچه رفتارهای بارز جنسی در کودکی دیده نمی‌شود، نشانه‌های تحول و رشد میل جنسی در دوره‌های مختلف کودکی وجود دارد (نک.: آقامحمدیان و حسینی، ۱۳۸۶). به‌ویژه در دوره نوجوانی که میل جنسی شکوفا می‌شود و معمولاً به دلیل مشکلات ازدواج امکان ارضای این میل وجود ندارد، کار بر

1.. «عن الامام الصادق علیه السلام: وَلَو كانَ إنَّما يَتَحَرَّكُ لِلجِماعِ بِالرَّغبَةِ فِي الوَلَدِ، كانَ غَيرَ بَعيدٍ أن يَفْتُرَ عَنهُ حَتّى يَقِلَّ النَّسلُ أو يَنقَطِعَ».


الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی
90
  • نام منبع :
    الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی
    سایر پدیدآورندگان :
    مهدي عباسي
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 31824
صفحه از 298
پرینت  ارسال به