ه ـ اهتمام پیامبر صلّی الله علیه و آله به شبزندهداری
قرآن
(و پاسی از شب، برای او سجده نما و شبی دراز، تسبیحش کن).
(و افزون بر واجبات، پاسی از شب را، بیدار باش. امید است پروردگارت تو را به مقامی در خور ستایش برانگیزد).
(و هنگامی که بر مىخیزى، پروردگارت را تسبیح و حمد گوی و لختی از شب، او را تسبیح کن و به هنگام پشت کردن ستارگان [در سپیدهدمان]).
(ای جامه به خود پیچیده! شب را، جز کمى، به پا خیز. نیمی از شب، یا کمی از آن بکاه، یا بر آن بیفزا و قرآن را با دقّت و تأمّل بخوان).
(پروردگارت مىداند که تو[ی پیامبر] و گروهی از آنها که با تو هستند، نزدیک دو سوم شب یا نیم یا یک سوم آن را به پا مىخیزند).
حدیث
۳۲۵.امام صادق علیه السّلامـ در باره این سخن خداوند متعال: (و پاسی از شب، برای او سجده نما و شبی دراز، تسبیحش کن) ـ: به پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمان داد که در ساعاتی از شب، نماز بخواند و پیامبر صلّی الله علیه و آله انجام داد.
۳۲۶.تهذیب الأحکامـ به نقل از عمّار ساباطی ـ: در مِنا نزد امام صادق علیه السّلام نشسته بودیم. مردی به ایشان گفت: در باره نافلهها چه نظر دارید؟ فرمود: «واجب اند». ما و آن مرد [از شنیدن این سخن که تکلیف سختی را بر عهده ما مىنهاد]، هراسناک شدیم که امام صادق علیه السّلام فرمود: «مقصودم نماز شب برای پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله بود. خداوند مىفرماید: (و افزون بر واجبات، پاسی از شب را شبزندهداری کن)».
۳۲۷.امام صادق علیه السّلامـ در باره این سخن خدای متعال: (لختی از شب، او را تسبیح کن و به هنگام پشت کردن ستارگان [در سپیدهدمان]) ـ: مقصود، نماز وَتر در پایان شب است.