۴۹۲۷.شرح نهج البلاغةـ درباره على عليه السلام ـ: درباره مردى كه هر فضيلتى به او منسوب است ، چه بگويم؟ ... از جمله دانش ها ، دانش تفسير قرآن است كه آن را از او گرفته اند و شاخ و برگ داده اند و اگر به كتاب هاى تفسير رجوع كنى ، درستى اين مطلب را خواهى يافت ؛ چون بيشتر آن دانش از او و عبد اللّه بن عبّاس است و همه مردم ، از همراهى ابن عبّاس با على عليه السلام و ارتباط تنگاتنگش با او و شاگردى اش پيش او و دانش آموختگى اش در مكتب او ، باخبرند .
به ابن عبّاس گفته شد : نسبت دانش تو به دانش پسر عمويت چيست؟
گفت : همچون نسبت يك قطره باران است به اقيانوس .
۴۹۲۸.مطالب السؤول :در ميان امّت [ اسلامى] ، مشهور است كه سرآمد پيش كسوتانِ تفسير و پيشوا و پيشتاز آنان ، و آن كه انگشت اشاره ها به سوى اوست ، عبد اللّه بن عبّاس است ، و او شاگرد على عليه السلام بود ، از او پيروى كرد ، از وى آموخت و از او بهره گرفت .
و پيشواى كوفيان كه در بين آنان به قرائت ، مشهور بود ، عاصم بن ابى نَجود است و قرائت وى در همه دنيا منتشر شده است و روايت ابو بكر و حفص از او گرفته شده است و همين قرائت ، مشهور و زبانزد است . عاصم در اين خصوص ، شاگرد ابو عبد الرحمان سُلَمى است و ابو عبد الرحمان سُلَمى ، شاگرد على عليه السلام بود كه قرائتش را از او نقل كرده و ياد گرفته است ، و على عليه السلام قرائت را از پيامبر خدا ياد گرفته و بهره برده است . پس عاصم در قرائت ، شاگردِ شاگرد على عليه السلام بود .
ر . ك : ج ۷ ص ۵۱۵ (آن كه دانش كتاب نزد اوست) .
ج ۸ ص ۲۹۱ (قرآنِ گويا) .