۱۸۷۱.امام زين العابدين عليه السلام :بى گمان ، دين خداى عز و جل با خردهاى ناقص و انديشه هاى باطل و تشبيه هاى نادرست ، به دست نمى آيد و تنها با تسليم مى توان بدان رسيد . پس هر كس در برابر ما تسليم باشد ، سالم مى مانَد و هر كس به ما اقتدا كند ، هدايت مى شود و هر كس به تشبيه و انديشه [ى خود ]عمل مى كند ، هلاك مى گردد و هر كس آنچه را ما مى گوييم ، نمى تواند بپذيرد و در خود ، انكارى نسبت به آن مى يابد ، نادانسته ، به كسى كفر ورزيده است كه هفت سوره مثانى ۱ و قرآن بزرگ را نازل كرده است .
۱۸۷۲.امام باقر عليه السلامـ به زراره ـ: اى زراره ! از اصحاب قياس و تشبيه گران در احكام دين ، برحذر باش كه آنان ، آگاهى از آنچه را بدانان سپرده بودند ، رها كردند و آگاهى از آنچه بدان كفايت شده بودند ، به تكلّف بر دوش گرفتند؛ روايات را تأويل مى كنند و بر خداى عز و جل دروغ مى بندند و گويى [مى بينم ]مردى از آنان از پيش رو ندا مى دهد و از پشت سر ، پاسخ مى شنود و از پشت سر ، ندا مى دهد و از پيش رو پاسخ مى شنود . بى گمان ، در زمين و دين ، سرگشته و حيران شده اند .
۵ / ۲
خطر تندرَوى
۱۸۷۳.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :بى گمان ، گروه هايى از اين امت ، تندروى خواهند كرد تا آن جا كه يكى از آنان خواهد گفت : اين خداوندى كه مرا آفريده ، چه كسى او را آفريده است؟!
۱۸۷۴.مسند ابن حنبلـ به نقل از اَنَس ـ: گواهى مى دهم كه شنيدم پيامبر خدا مى فرمايد : «بى گمان ، گروه هايى در دين ، تندروى مى كنند . از آن به در مى روند ، آن سان كه تير از هدف در مى گذرد» .