آسمانى بهرهمند شوند و ديگران را نيز برخوردار نمايند و بدين سان در اواخر عمر ، بر گذشته خود ، افسوس نخواهند خورد ، و البتّه براى آگاهى با جايگاه اين كتاب آسمانى در عرصه حقايق هستى و معارف دينى ، بايد به سراغ بهترين قرآنشناس رفت.
بهترين قرآنشناس
ترديدى نيست كه بهترين قرآنشناس ، فرستنده قرآن - يعنى خداوند منّان - است ، و پس از او ، پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله و اهل بيتِ آن بزرگوار عليهم السلام ؛ زيرا شناخت آنان بر اساس حدس و گمان نيست؛ بلكه بر پايه وحى و الهام الهى است . بنا بر اين ، آنچه قرآن در توصيف خود بيان كرده ، و آنچه پيامبر صلى اللَّه عليه و آله و اهل بيت عليهم السلام در تعريف اين كتاب آسمانى فرمودهاند ، بهترين و متقنترين سند قرآنشناسى است .
معرّفى «شناختنامه قرآن»
شناختنامه قرآن بر پايه قرآن و حديث ، در واقع ، قرآنشناسى از منظر بهترين قرآنشناسان است . در اين كتاب ، براى نخستين بار ، آنچه خداوند منّان در توصيف كتاب خود فرموده و آنچه پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله و اهل بيت عليهم السلام در تبيين جايگاه رفيع اين كتاب آسمانى بيان كردهاند، در كنار هم، با نظمى نوين و سهل الوصول، همراه با تحليلهاى مورد نياز ، در هفت بخش، تقديم قرآنپژوهان مىگردد :
بخش يكم ، در باره جايگاه قرآن در حوزه معرفت دينى
در اين بخش ، نامها و اوصاف قرآن ، نزول قرآن ، گردآورى قرآن ، مصونيّت قرآن از تحريف ، اعجاز قرآن ، جامعيّت قرآن ، رويارويى با قرآن ، نَسخ در قرآن ، حدوث قرآن ، و رابطه قرآن با كتابهاى آسمانى ، در ده فصل، ارائه مىشود .